2008-10-23 17:15

Landslagets ersättningar är klara

Vid ett möte på torsdagen kom landslagets spelarråd och SIBF överens om ersättningarna för landslaget så att den viktiga satsningen mot VM-guld i Tjeckien kan fortsätta.

– Vi har idag hittat en lösning på våra ersättningar så att vi fortsatt kan gå för vårt sjunde raka VM-guld. VM-turneringen i Tjeckien kommer att bli den tuffaste någonsin, säger lagkaptenen Niklas Jihde till innebandy.se.
  
– Vi tackar landslagets spelarråd Niklas (Niklas Jihde, lagkapten) och Karl-Johan (Karl-Johan Nilsson, vice lagkapten) för ett konstruktivt samspel att få detta klart och vi kan bara beklaga att detta tyvärr drog ut på tiden, bland annat för att parallellt bli klara med avtalet med Svensk Elitinnebandy (SEI), kommenterar Svenska Innebandyförbundets ordförande Lars-Gunnar Tjärnquist.

I korthet har Svenska Innebandyförbundet tillsammans med spelarna hittat en lösning på de omtalade ”1200 kronorna”, samt återinfört spelarnas guldbonus. I överenskommelsen, som gäller för VM förberedelserna och VM 2008 i Tjeckien 5-14 december ingår också att efter VM höja miniminivån till samma nivå som för alla andra förtroendevalda och ideella som gör ett jobb för svensk innebandy. 
 


På torsdagen kom SIBF och spelarrådet överens om ersättningarna.
Foto: Bildbyrån.  
– Vi har kommit överens om att göra allt klart för VM i Tjeckien, och att efter VM sätta oss ner och göra klart en lång hållbar lösning för alla parter, kommenterar Niklas Jihde överenskommelsen.

– Det är glädjande att konstatera att denna överenskommelse naturligtvis också kommer att gälla damerna och att alla behandlas lika, och att spelarna uppmärksammat oss på de snedsitsar som funnits och att dessa nu rättats till, säger Tjärnquist.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>