2008-10-06 10:50

Läget i lagen inför tv-matchen

Måndagens SSL-match mellan Mullsjö och Pixbo sänds i TV4 Sport. Båda lagen svarade för två bra matcher i inledningen av SSL för att sedan bli poänglösa i tredje omgången.

Nykomlingen Mullsjö inledde med att spela 3-3 mot Caperio Täby. Man är faktiskt det enda laget som har tagit poäng hittills mot Täby. Därefter gjorde Mullsjö en strong insats borta mot Warberg. Man är ensamma om att ha lyckats hota regerande mästarna under serieinledningen men det blev en uddamålsförlust för Mullsjö.

Därefter åkte Mullsjö på en klarare förlust. Man från åka hem från mötet med Storvreta med 9-1 i baken.

Fredrik Holtz gjorde 78 poäng i division 1 förra säsongen och har även inlett riktigt bra i sin återkomst i högsta serien. Han har gjort mål i varje match. Totalt har han gjort sju poäng (5+2) och då ska man betänka att Mullsjö som lag har gjort åtta mål.
 


En stilstudie av Hide-a-lite Mullsjös målvakt Christian Pettersson i matchen mot Warberg. Foto: Bildbyrån.


Inför matchen mot Pixbo rapporterar Mullsjö på sin hemsida att nyförvärvet från Kais Mora, Richard Fernström, kommer att spela med Skillingaryd i division 2 den närmaste månaden. På så vis hoppas man att Richard ska hitta tillbaka till gammal god form.

Pixbo inledde säsongens SSL-spel med bortavinster mot Umeå City och Storvreta. På hemmaplan blev det dock förlust med 7-8 mot Caperio Täby.

– Efter den svidande hemmaförlusten mot Caperio Täby senast har fokus legat på styrka och att hitta rätt i powerplay. Vårt powerplay visade inte upp upp sig från sin bästa sida sist, säger tränare Vidar Jonsson till Pixbos hemsida.

Inga rapporterade förändringar i Pixbos lag som är fritt från skador och sjukdomar.

Mullsjö och Pixbo möttes i Ligacupen för drygt en månad sedan. Den gången vann Pixbo med 10-3 efter bland annat fyra mål av Emil Julkunen.

Svenska Spel erbjuder ett antal olika spel på måndagens match som spelas i Arena Skövde. Bland annat kan man spela live på matchen. När det gäller de traditionella oddsen för 1X2 är Pixbo favoriter till 1,40 medan Mullsjövinst ger 4,50 gånger pengarna. Oavgjort står i 3,25. Man erbjuder även ett head-to-head-spel mellan Mullsjös Fredrik Holtz och Pixbos Mattias Ryberg.

Kvällens match sänds i TV4 Sport och startar klockan 19.00.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>