2008-10-01 07:55

Koll på EFC-motståndet

Om en vecka startar slutspelet i EuroFloorball Cup. Här har vi tagit tempen på de svenska lagens motstånd.

Slutspelet i EuroFloorball Cup avgörs i schweiziska Winterthur 8-12 oktober.

I damklassen spelar svensklagen Balrog och Iksu i samma grupp. Vi tittar här närmare på deras två motståndare i gruppspelet.

I herrklassen spelar svensklagen Warberg och AIK i var sin grupp. Även här har vi tittat på läget i lagen som man möter i gruppspelet.


SC Classic
Damer, Finland
Spelar i Balrogs och Iksus grupp
Vann sin första och i skrivande stund enda match i serien med 7-2. Det var Tapanilan Erä III som besegrades på bortaplan. Classic anförs av veteranen Katriina Saarinen och bland nyckelspelarna finns även Annukka Virnes och målvakten Miia Pöntinen.


Rubene
Damer, Lettland
Spelar i Balrogs och Iksus grupp
Har ännu inte mött något svårare motstånd i ligan. Målskillnaden är 23-1 efter två spelade matcher. 19-åriga Santa Torstere har varit bästa målskytt i seriespelet med fyra fullträffar hittills. Rubene får dock en lite bättre värdemätare inför EFC eftersom man möter Latvijas Avize i serien på lördag. Kampen om det lettiska mästerskapet lär stå mellan dessa två lag.Schweiziska Dietlikon blir ett tufft motstånd i EFC, inte minst i år då man har hemmaplan. De svenska lagen möter dock Dietlikon tidigast i semifinal.
Foto: Bildbyrån.
SV Wiler-Ersigen
Herrar, Schweiz
Spelar i AIK:s grupp
Det schweiziska storlaget tappade poäng hemma mot Rychenberg i söndags. Efter tre omgångar ligger man tvåa i Swiss Mobiliar League. I laget finns svenska backarna Mattias Wallgren och Olle Thorsell. Framåt märks Michael Zürcher (Dalen förra säsongen) och finske Lassi Vänttinen.


Tatran Stresovice
Herrar, Tjeckien
Spelar i AIK:s grupp
Johan von der Pahlen är tillbaka i Tatran den här säsongen. Han var poängbäst med tre mål och två framspelningar när Tatran besegrade Pepino Ostrava på bortaplan i söndags. Dessutom kryllar det av tjeckiska landslagsspelare i laget och obesegrade Tatran toppar Fortuna Extraliga efter två omgångar.


Latvijas Avize
Herrar, Lettland
Spelar i AIK:s grupp
Latvijas Avize coachas av svensken Mats Johansson. Laget har bara spelat två matcher i den lettiska högstaligan den här säsongen. Man inledde med vinst men i lördags förlorade man mot serieledande Talsi med 7-5. Poängbäst hittills i seriespelet har Andrejs Cvetkovs varit med sex poäng (4+2).


SSV Helsinki
Herrar, Finland
Spelar i Warbergs grupp
Det hör inte till vanligheterna att SSV förlorar matcher i Salibandyliiga men på tisdagen föll man mot Trackers. Den finska ligasäsongen är dock ung och lagen har spelat en eller två matcher. Harri Forsten är poängbäst med sex poäng (5+1) efter två matcher. SSV har ett pärlband av finska stjärnspelare, där Tero Tiitu, Santtu Manner, Mikael Järvi och målvakten Henri Toivoniemi är de mest framstående.


Tapanilan Erä
Herrar, Finland
Spelar i Warbergs grupp
Även Erä har inlett det finska seriespelet med en seger och en förlust. Segern kom i söndags och satt långt inne. Jussi Kosola gjorde 4-3 i sista sekunden mot bottenlaget Josba. Lagets mest namnkunnige spelare är Lauri Kapanen.


Sarpsborg IBK
Herrar, Norge
Spelar i Warbergs grupp
Örnsköldsviksanfallarna Benny Vestin och Klas Nordin (förra säsongen i Schweiz) har återförenats i det norska topplaget. Dessutom finns Norges målvaktsetta Thomas Näsholm i laget. När Sharks vann tisdagens bortamatch mot Sagene gjorde Ketil Kristiansen tre av målen. Även om man toppar norska elitserien har man ett nästan omöjligt uppdrag i EFC-slutspelet, då man ställs mot Warberg samt två finska lag i gruppspelet.Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>