2008-10-31 12:55

Jämnt mot Tjeckien för U19 herr

Det blev en jämn match mellan Sveriges och Tjeckiens U19-landslag för herrar. Senast lagen möttes i VM förra hösten blev det en relativt lätt seger för Sverige med 8-3. I dagens match i Euro Floorball Tour blev det betydligt jämnare men Sverige hade ändå kontroll under hela matchen och vann tillslut med 5-3.

– Vi hade många debutanter med i laget idag som gjorde sin första landskamp. Vi ville få dem att komma igång direkt i dagens match och släppa loss, sade assisterande förbundskaptenen Peter Wallin om förutsättningarna inför dagens match.

Det började bra för Sverige som till en början det effektivare laget och ledde med 2-0 efter den första perioden.
– Första perioden gick ganska bra. Vi vann den med 2-0 men kom kanske inte riktigt upp i det tempo som vi ville ha, sade Peter Wallin om den första perioden.

I början av andra perioden missade Sveriges Rickard Hessmer en straff. Några minuter senare reducerade Tjeckien till 2-1 samtidigt som Sverige drog på sig tre utvisningar under knappa fem minuter. Men istället för kvittering för Tjeckerna så drog Sverige ifrån igen då man gjorde 3-1 i numerärt underläge, vilket också var resultatet efter två spelade perioder.

Den tredje perioden bjöd på lite fler mål än de båda första. Först reducerade Tjeckien. Sedan drygade Sverige åter ut ledningen innan Tjeckien sedan åter reducerade, den här gången till 4-3. Med sju minuter kvar avgjorde dock Sverige matchen då Rickard Eriksson gjorde sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet, 5-3 till Sverige.

– Jag tycker absolut att vi kan bättre. Jag tycker vi gör en stabil insats men egentligen utan att imponera. Samtidigt kändes det som att det aldrig var någon fara på taket utan att vi hade kontroll hela tiden, sade Peter Wallin om Sveriges insats idag.

Ni vann med 8-3 mot Tjeckien i VM förra hösten och idag blev det ”bara” 5-3. Blev det svårare än förväntat och vad tycker du om dagens Tjeckien?

– Det är ju två helt nya lag som möts här så det är lite andra förutsättningar än under VM, vi gjorde tillexempel vår första riktiga träning tillsammans igår. Samtidigt så vinner vi trotsallt och vår förlustnolla blir allt längre, sade Peter Wallin.

– Tjeckien tycker jag blir bättre och bättre hela tiden, både på senior- och juniorsidan vilket är roligt. Idag försöker de till och med kliva upp och föra spelet en del. Tjeckien är absolut en positiv frisk fläkt på innebandyhimlen så all heder åt Tjeckien, avslutar Peter Wallin.


MATCHFAKTA
  

Sverige-Tjeckien  5-(2-0, 1-1, 2-2)
  
Första perioden:
1-0 06.33 Henrik Stenberg (Kevin Lundgren)
2-0 08.29 Rickard Eriksson (Emil Strandvad)

Andra perioden:
2-1 29.25 Michal Podhráský (Martin Blazek)
3-1 30.04 Daniel Schmidt (Niklas Winroth)

Tredje perioden:
3-2 44.28 Filip Ullmann (Patrik Suchánek)
4-2 46.57 Rickard Hessmer (Victor Andersson)
4-3 50.01 Roman Houbal (Radek Gwuzdz)
5-3 53.02 Rickard Eriksson (Anders Nygren)

Skott på mål: 30-26 (10-9, 10-9, 10-8)
 
Utvisningar, Sverige: 3x2 min, Tjeckien: 2x2 min.
 
Domare: Anssi Tuomi, Marko Suvanto
 
Publik: 152


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>