2008-10-07 10:20

Inför EFC: Warberg

Under tisdagsförmiddagen flyger Warberg ner till EuroFloorball Cup som spelas i Winterthur, Schweiz. innebandy.se har kollat läget i laget med den tredje länken i SEC-kedjan, Jim Canerstam.

EuroFloorball Cup drar igång nu på onsdag, hur känns formen inför turneringen?
– Den känns väldigt bra. Vi spelade riktigt bra både i matchen mot Jönköping och nu senast mot Falun. Det var skönt att vinna mot Falun i söndags och kunna gå in i turneringen med bara vinster i ryggen.


Jim Canerstam och hans Warberg flyger till Schweiz på tisdagsförmiddagen. Där inleds slutspelet i Euro Floorball Cup på onsdagen. Foto: Bildbyrån.Har ni tränat på något speciellt sätt den senaste tiden för att toppa formen lite extra inför EFC?
– Vi har dragit ner lite på den riktigt tunga träningen under de senaste veckorna. Sedan har vi också tränat lite extra på olika moment som kan vara bra speciellt mot de finska lagen.

Hur är läget truppen, några skador eller sjukdomar inför EFC?
– Vi har några småskavanker på ett par spelare men inget värre. Jag stukade foten i söndagens match mot Falun och då var Kimmo Eskelinen inte heller med på grund av förkylning. Men inget av det ska vara något problem under Europacupen.

Ni har inlett SSL med fyra raka segrar och maximala 12 poäng, vad tycker du om er säsongsinledning?
– Man kan ju inte klaga efter fyra raka segrar. Men vi känner ändå att vi än så länge inte gjort en match som varit bra i tre perioder. Samtidigt har alla i laget fått mycket speltid och vi känner att det finns ett rejält ”go” i laget.

Ni har en tuff grupp där ni möter norska Sarpsborg och de två finska lagen Tapanilan Erä och SSV. Hur bra koll har ni på era motståndare?
– Norrmännen har vi nog inte så bra koll på. SSV däremot har vi rätt så bra koll på, dem fick vi ju möjlighet att både se och möta under försäsongen då vi spelade en turnering i Finland. Det andra finska laget vet jag inte heller om vi har så bra koll på. Men jag är rätt så säker på att ”Foppa” (Anders Forsström, ass. tränare) och Isac (Carlsson, huvudtränare) har kontakter som kollat upp dem.

Hur viktigt blir det att vinna gruppen för att eventuellt få en enklare semifinal?
– Det är lite både och, om vi utgår från att AIK och Wiler-Ersigen går vidare så är Wiler nog egentligen jobbigare att möta än AIK. AIK är givetvis ett bättre lag men faktiskt kanske inte lika ansträngande att möta. Men vi måste kunna slå alla lag och då spelar det egentligen inte någon roll i vilken ordning.

Ni har förlorat två Europacupfinaler i rad mot AIK, vad kommer att krävas av er för att vinna turneringen den här gången?
– Jag tycker att vi gjorde en bra match i den senaste finalen men vi satte inte våra chanser. Samtidigt drog de ner på tempot och fick då med oss ner i det. AIK:s starka sida är ju inte att spela i ett högt tempo så det gäller för oss att hålla tempot uppe mot dem.


Läs mer:
Officiell webbplats för EuroFloorball Cup

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>