2008-10-08 07:10

Inför EFC: Iksu

Inför EuroFloorball Cup som startar på onsdagen har innebandy.se har pratat med Iksus lagkapten Susanne Ekblom.

EuroFloorball Cup drar igång nu på onsdag, hur känns formen inför turneringen?
– Den känns väldigt bra. Vi har ju börjat serien på ett lysande sätt så allt känns verkligen jättebra.

Har ni tränat på något speciellt sätt den senaste tiden för att toppa formen lite extra inför EFC?
– Nej vi har kört på mer som vanligt. Vi har ju som sagt haft en hel del matcher i serien också så vi har inte tränat på något annorlunda sätt direkt. Sista veckan nu har vi dock tagit det lite lugnt med fysträningen så att vi inte riskerar tunga och trötta ben under turneringen.

Hur är läget truppen, några skador eller sjukdomar inför EFC?
– Läget i truppen ser bra ut med undantag för Namita Andersson vars korsband gick sönder för några veckor sedan. Vi har en rätt så liten trupp i år där vi före den skadan endast hade exakt tre femmor. Tanken har varit att vi skall gå runt på tre femmor så mycket som möjligt och vi har därför fått gå runt på fem backar den senaste tiden. Nu under Europacupen är dessutom både Sofia Ahlehjelm och Malin Lundgren som spelade med oss under förra säsongen med som reserver om det skulle behövas.

Ni har inlett Elitserien på ett strålande sätt med fyra raka segrar, vad tycker du om er säsongsinledning?
– Det går väl inte att säga annat än att den varit riktigt toppenbra. Vi har gjort några riktigt bra matcher som vi varit väldigt nöjda med. Sedan vann vi med 2-1 mot Täby i en jämn match som stod och vägde lite, då var det skönt att känna att man då ändå kunde knyta ihop säcken och vinna tillslut.

Ni har hamlat i en tuff grupp där ni möter Balrog, finska SC Classic och Rubene från Lettland, hur bra koll har ni på era motståndare?
– Balrog känns det som vi har bra koll på. Vi har i och för sig inte mött dem i år än men man känner ju ändå till spelarna väl. Övriga lag har vi nog inte så bra koll på. Det är både för- och nackdelar med det men jag tycker att det kan vara ganska skönt att möta lag som man inte känner till så väl. Då kan man fokusera mer på sitt eget spel istället för hur det andra laget spelar.

Hur viktigt blir det att ta första platsen och därmed ev. enklare motstånd i semifinalen?
– Det är givetvis viktigt. Första matchen mot Balrog blir mycket viktig och det är också mot den som mycket av vårt fokus ligger på just nu i dagsläget även om matchen mot det finska laget nog också blir svår och mycket viktig. Men vi försöker ta en match i taget och sedan hoppas jag att vi kan vinna gruppen vilket kan ge oss en viss fördel.

Ni har under de senaste två Europacuperna förlorat finalen mot Schweiziska Dietlikon. Hur revanschsugna är ni och vad kommer att krävas av er för att ta tillbaka titeln i år?
– Vi är otroligt revanschsugna. I de senaste Europacuperna tycker jag inte att vi lyckats med att spela riktigt bra i alla matcher vilket krävs. Min förhoppning är att vi skall kunna prestera riktigt bra innebandy under alla matcher i årets Europacup.


Officiell webbplats för EuroFloorball Cup

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>