2008-10-07 16:20

Inför EFC: Balrog

Inför EuroFloorball Cup som startar på onsdagen har innebandy.se har pratat med Emelie Lindström i Balrog.

Balrog B/S, som precis som övriga lag flyger ner till Schweiz under tisdagen, har haft än lite omständigare väg till EuroFloorball Cup än de övriga deltagande svenska lag. Detta då de inte var direktkvalificerade utan fick de kvala sig till Europacupplatsen i augusti. Kvalet gick dock bra och inför EFC har innebandy.se kollat läget med Emelie Lindström som förra säsongen kom tvåa i Elitseriens poängliga.

Europacupen drar igång nu på onsdag, hur känns formen inför den?
– Det är svårt att säga, vi har ju faktiskt bara spelat två matcher hittills i serien. Men det har ju varit bra resultat dem med två segrar så vi kan ju inte vara i så dålig form åtminstone.


Emelie Lindström får det tufft redan i första EFC-matchen, då hennes Balrog möter Iksu. Foto: Bildbyrån.

 
Har ni tränat på något speciellt sätt den senaste tiden för att toppa formen lite extra inför EFC?
– Vi har kört en del träning på specialmoment i spelet som powerplay och boxplay. Men jag vill inte avslöja för mycket, vi möter ju Iksu i den första matchen som kommer bli mycket viktig.

Hur är läget truppen, några skador eller sjukdomar inför EFC?
– Det ser bra ut. Två spelare, Alexandra Lundin och Hanna Olsson, har dock haft lite problem med skador och är lite osäkra på om de kommer kunna spela.

Ni har inlett Elitserien med två segrar på två matcher, vad tycker du om er säsongsinledning?
– Det går väl inte att säga annat än att vi börjat serien på ett bra sätt. Framförallt så var matchen mot Pixbo en riktig värdemätare och den vann vi ju med hela 8-2.

Ni har hamlat i en tuff grupp där ni möter Iksu, finska SC Classic och Rubene från Lettland, hur bra koll har ni på era motståndare?
– Iksu har vi bra koll på sedan vet jag inte om vi har så bra koll på de andra lagen. Vi spelare har åtminstone inte fått någon information om dem än. Men vi kommer att ha två träningspass under turneringen före de matcherna så vi kommer nog få lite info och gå igenom vårt motstånd under de passen.

Hur viktigt blir det att ta första platsen och därmed eventuellt enklare motstånd i semifinalen?
– Det känns som att det kan bli väldigt viktigt. Om man kommer tvåa så känns det som att det finns en stor risk att man får det tuffare i semifinalen då man antagligen får möta de två årens senaste Europacupmästare Dietlikon. Därför känns det nästan som att det är lite fördel att hamnat i den ”tuffare” gruppen, då har man det i egna händer och har om man spelar bra möjlighet att få enklare motstånd i semifinalen. Dietlikon tillexempel kommer nog att få det desto tuffare i både semifinal och eventuell final.

Ni kommer att spela fem matcher på lika många dagar under Europacupen. Rönnby fick bita i det sura äpplet under förra Europacupen då de inte var tillräckligt förbereda på det tuffa spelschemat, hur skall ni tackla det?
– Det gäller nog att spela smart och försöka gå runt på mycket folk och försöka spara energi, särskilt i de matcher där man känner att man kan göra det.

Officiell webbplats för EuroFloorball Cup

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>