2008-10-08 07:10

Inför EFC: AIK

Inför EuroFloorball Cup som startar på onsdagen har innebandy.se har pratat med AIK:s lagkapten Patrik Edgren.

EuroFloorball Cup drar igång nu på onsdag, hur känns formen inför turneringen?
– Den känns bra. Vi gjorde vår bästa match hittills under säsongen mot nu i helgen borta mot Dalen. Så det känns riktigt bra att ha den insatsen med sig i ryggen inför turneringen.

Har ni tränat på något speciellt sätt den senaste tiden för att toppa formen lite extra inför EFC?
– Ja det är klart att vi haft lite extra fokus mot Europacupen under träningarna. Vi har lagt upp det så att vi skall känna oss bra och fräscha i benen.

– I och med att Europacupen ligger så pass tidigt i år så blir uppladdning lite annorlunda jämfört med tidigare år. Men i huvudsak så utgår vi ifrån tidigare erfarenheter och har lagt upp träningen på ett liknande sätt.

Hur är läget truppen, några skador eller sjukdomar inför EFC?
– Det skall inte vara några allvarligare problem med några skador eller liknande.

Ni har inlett SSL med lite blandade resultat och har åtta poäng efter fyra spelade matcher, vad tycker du om er säsongsinledning?
– Den har stundtals varit helt okej och sista matchen var ju som sagt riktigt bra. Men stundtals har vi gjort riktigt dåliga perioder i våra matcher också. Även om det var bra senast så är vi inte nöjda just för att det varit alldeles för mycket upp och ner. Den stora plumpen var givetvis hemmaförlusten mot Falun som vi skall vinna.

Ni möter Schweiziska Wiler Ersigen, Tjeckiska Tatran Stresovice och lettiska Latvijas Avize i gruppspelet. Hur bra koll har ni på era motståndare?
– Jag tror att vår ledarstab har skaffat sig bra koll på dem och den information får vi spelare ta del av när det närmar sig. Det känns som om vi har hyfsad koll då vi mötte både Wiler och Tatran i den senaste Europacupen. Även om det antagligen skett en del förändringar så lär det ju inte allt vara helt nytt sedan dess.

Ni kommer med största sannolikhet få väldigt tufft motstånd i både semifinal och eventuell final. Vad kommer ni att göra för att orka prestera bra innebandy i alla matcherna?
– Ja det kommer ju förhoppningsvis att bli fem matcher på fem dagar så då blir det givetvis också ett viktigt taktiskt spel för att klara av det på bästa sätt. Men vi lämnar över det ansvaret på vår lagledning och vi har fullt förtroende för att de ser till så att vi är så fräscha som möjligt.

– Rutinen betyder givetvis mycket i de här sammanhangen. Men våra främsta motståndare som jag ser det, Warberg och SSV, har också erfarenhet från att spela Europacupen så jag tycker inte att den rutinen ger oss någon större fördel egentligen.

Vad kommer då att krävas av er för att ni skall försvar de två senaste säsongens Europacupguld?
– Det kommer att krävas att vi spelar på absolut toppnivå. Det kommer nog att vara lite svårare att göra det så här tidigt på säsongen men det är lika för alla. Det gäller att vi kan hålla en hög nivå och ha bra rull offensivt samtidigt som vi spelar organiserat i defensiven. Sedan gäller det också att ha de berömda marginalerna på sin sida.


Officiell webbplats för EuroFloorball Cup

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>