2008-10-27 09:11

Iksus största hemmaförlust någonsin

I lördags tog Rönnby över serieledningen i Elitserien. Man gjorde det genom att ge Iksu deras största hemmaförlust någonsin, 2-8. Precis som Iksu åkte också Balrog på sin första förlust för säsongen.

Iksu blev av med serieledningen på lördagen. Man åkte på en riktig smäll mot Rönnby och förlorade med 2-8. Iksu gör sin sextonde säsong i elitserien och detta var den största förlusten någonsin på hemmaplan. Bara vid ett tillfälle har man släppt in åtta mål hemma. Det var mot Guldstaden under premiärsäsongen 1993/93, då Umeålaget föll med 3-8.


Josefina Eiremo och hennes Iksu åkte i lördags på klubbens största hemmaförlust någonsin i Elitserien. Foto: Bildbyrån.

 
Revanschlustan glödde hos Iksu på söndagen då man tog emot Huddinge. Efter 2.42 slog Iksu in 3-0! Till slut vann man med 7-2. När serien nu tar ett tio dagar långt uppehåll har Iksu 19 poäng och ligger på andra plats i tabellen. Rönnby leder med maximala 21 poäng.

Elitseriens premiärhelg i september innebar två förluster för Dalen. Därefter är man faktiskt obesegrade och ligger på tredje plats i tabellen. Den gångna helgen tog man två meriterande bortasegrar. Först slog man Endre med 3-2 och därefter följde man upp det med 4-3 mot Balrog i Botkyrkahallen.

– Vi lärde dom att spela grisinnebandy helt enkelt. Vi höll oss till planen och hade tålamod att vänta ut Balrog, sa Dalens tränare Örjan Lindberg till Västerbottens Folkblad.

För Balrog var det första gången på två år som man blev poänglösa i en seriematch på hemmaplan.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>