2008-10-28 14:33

Hallå där…

…Martin Emanuelsson. En av de hetaste spelarna i SSL just nu. Igår ledde han sitt Warberg till tre nya poäng. Han spenderade en innebandyfri tisdag i Stockholm och innebandy.se pratade med honom inför kommande landslagssamling.


Martin Emanuelsson tar igen sig och satsar vidare mot landslagets samling som inleds på onsdagen. Foto: Klas Pettersson.

 
Martin Emanuelsson stannade kvar i Uppsala efter måndagens match mot Storvreta. Det är nämligen där som landslagets samlas på onsdagen inför Euro Floorball Tour.

– En helt godkänd insats från samtliga i laget. Vi fick med oss tre välförtjänta poäng, summerar Martin måndagens vinstmatch mot Storvreta.

Vi är mitt inne i en intensiv innebandyhöst. För Martin Emanuelsson har det varit både spel i SSL och EuroFloorball Cup med klubblaget Warberg och i slutet av den här veckan spelas säsongens första landskamper.

Är det svårt att ladda om?
– Nej, jag har inga större problem med det. Europacupen har vi lagt bakom oss. Det blev ju lite av ett fiasko för oss. Men nu satsar vi vidare i serien. Självklart är jag sugen på VM. Man måste ge järnet på landslagssamlingarna och försöka ta en plats i VM-truppen.

För tillfället är det en hel del resor och innebandyfyllda veckor. Martin Emanuelsson arbetar som eventtekniker i Sparbankshallen (Warbergs hemmaarena).

– Det funkar bra och jag kan vara ganska flexibel med mina arbetstider.

Efter måndagens SSL-match stannade Warbergs landslagskvintett kvar i Uppsala, där landslaget samlas i morgon. Tisdagen blev en dag fri från innebandy.

– Vi har tagit tåget till Stockholm, berättar Martin när innebandy.se ringer honom. Vi ska kika lite i affärer och sedan blir det nog hockey ikväll (Djurgården-Södertälje).

Euro Floorball Tour spelas i finska Kuopio i veckoslutet. Emanuelsson debuterade i blågult förra säsongen och detta blir hans tredje EFT.

– Finland är duktiga, det vet vi men Schweiz och Tjeckien är matcher som vi bör vinna.

Sverige inleder turneringen mot Tjeckien på fredag eftermiddag.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>