2008-10-20 11:29

Hagberg tar chansen

På måndagen presenterades Sveriges trupp till Euro Floorball Tour. innebandy.se har pratat med Patrik Hagberg som är truppens ende debutant.

Patrik Hagberg var med på ett läger före VM 2006. Dessutom har han varit uttagen som reserv. Men det blir alltså först nu som han får dra på sig den blågula dressen i matchsammanhang.

– Jag har ju legat på gränsen och jag hade hoppats att jag skulle få chansen, säger Hagberg som ändå är lite överraskad att han får chansen så här nära inpå VM.


Patrik Hagberg jublar efter ett av sina slutspelsmål förra säsongen. Nu kan han även jubla åt en plats i landslaget. Foto: Bildbyrån.Uttagningen kommer lägligt. På söndagen gick Hagbergs lag Caperio/Täby upp i serieledning i SSL för första gången. Man gjorde det efter 12-4 mot Jönköping på bortaplan. Hagberg gjorde fyra av målen.

Just Hagbergs målsinne är något som förbundskaptenen Kent Göransson hyllar.

– Det är bara att blunda och skjuta så brukar de gå in, säger Täbyforwarden som den här säsongen har gjort tolv poäng i SSL (7+5).

Själv beskriver sig Patrik Hagberg så här som innebandyspelare:

– Lite mer av en kontringsspelare. Jag är snabb och har hyfsat spelsinne.

Serieinledningen har varit bra för Caperio/Täby även om Hagberg tycker att laget inte har spelat på topp i någon match. Han bedömer att de har legat på 70-80 procent av sin maxkapacitet.

– Vi har haft ett hyfsat schema. Pixbo borta var en svår match men där lyckades vi avgöra på slutet.

Caperio/Täby inledde SSL-säsongen i Idrottshuset i Jönköping med match mot Mullsjö. På söndagen gästade man hallen igen då man mötte Jönköping.

– Mullsjö var värda poängen i premiären. Vi ledde med 3-0 men det har man ju fått se sedan att Mullsjö är ett lag som aldrig ger upp.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>