2008-10-06 10:54

Elitinnebandy i Västergötland igen

Hide-a-lite Mullsjö är Västergötlands första elitlag på herrsidan sedan Lockerud åkte ur 1998. Måndagens tv-sända match spelas i Arena Skövde och blir därmed Mullsjös första SSL-match i hemdistriktet.

Även om Västergötland har varit utan representation i herrarnas högsta serie de tio senaste säsongerna, har det spelats en del toppinnebandy i distriktet. Och på måndagskvällen är det alltså dags för SSL att inta Arena Skövde.

Hemmapremiären i SSL för Hide-a-lite Mullsjö spelades i Jönköping och efter årsskiftet kommer man att ha en nybyggd hall hemma i Mullsjö att spela i.


Arena Skövde har fått en ny entré. På måndagen intas hallen av SSL-innebandy. Foto: Skövde kommun.


Kvällens match mellan Mullsjö och Pixbo spelas i Arena Skövde. Arenan är mest bekant för handbollspubliken men nu gör alltså även SSL entré i arenan.

Arena Skövde invigde nyligen sin nya entré, foajé med sportbarer, VIP-avdelning och torg. Kommande år öppnas en ny bowlinghall samt ett av Sveriges modernaste bad.

Innebandy på toppnivå är dock inte en helt ny företeelse i Arena Skövde. Förra säsongen lade Pixbo Wallenstam sin kvartsfinal i Ligacupen i arenan. Matchen mot Färjestaden sågs av 1 473 åskådare och fram till finalen var det Ligacupens bästa publiksiffra.

Herrarnas innebandyelit har gjort nedslag i Västergötland ytterligare en gång efter Lockeruds degradering. I februari 2004 spelade nämligen Haninge sin hemmamatch mot Pixbo i Tidaholm.

Senare den här säsongen blir det ännu mer Pixbo i Västergötland, då man har lagt sin hemmamatch mot Falun i Älvhögsborg (Trollhättan). I samma arena spelade Sveriges herrar landskamp mot Norge i våras.

I februari kommer dessutom Warberg att spela sin hemmamatch mot Västerås i Arenahallen i västgötska Skene. Warberg arrangerade dessutom gruppspelet i Ligacupen den här säsongen i Borås.

Kvällens match mellan Mullsjö och Pixbo sänds i TV4 Sport och startar klockan 19.00.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>