2008-10-03 06:49

”Det är så här bra vi ska vara”

Inför fredagens elitseriematch mellan Örnsköldsvik och Dalen har vi tagit en pratstund med Örnsköldsviks Isabell Larsson. Efter fyra spelade matcher är hon i delad ledning i seriens poängliga.

Tre inledande vinster följdes upp med en något oväntad förlust mot nykomlingarna Västerås i helgen. Underskattning?
– Nej, vi underskattade nog inte Västerås, men vi spelade inte särskilt bra medan Västerås utnyttjade våra misstag bra. Vi gjorde det svårt för oss och spelade inte enkelt och rakt som vi borde ha gjort. Västerås klev på när vi var osäkra och störde oss, berättar Isabell Larsson.

Du ståtar själv med 14 poäng (8+6) efter fyra matcher. Hur kommer det sig att det har gått så bra för dig?
– Både jag och laget har tränat bra i sommar, vi är vältränade vilket för en fördel. Vi har aldrig haft en sådan bra fystränare som Niklas Grön. Han har stor variation och träningarna är roliga. Jag spelar med Stina Näktergal och Maria Hörnsten vilket fungerar mycket bra. Stina och jag har spelat ihop i många år. Min roll är offensiv och då ska jag också göra mål, tycker Larsson.Två poängmaskiner i diskussion. Örnsköldsviks gamle poängkung Martin Olofsson är numer tränare i klubbens damlag. Här pratar han med lagets bästa poänggörare, Isabell Larsson. Foto: Lars Hjalmarsson.
Poängen är relativt jämnt fördelade mellan assist och mål. Är du både en måltjuv och en spelfördelare?
– Det har nog blivit så att jag gör många assist i power-play och målen i det vanliga spelet. Min teknik är min styrka och jag får många bra passningar som jag bara ska göra mål på, säger Larsson.

Är du överraskad av din personliga framgång?
– Både och, för egentligen är det så här bra jag och laget ska vara. Det är skönt att målen kommer och nu ska jag fokusera på att fortsätta producera och att utvecklas. Innebandyn tar mycket tid, men jag är seriös i allt jag gör, menar Larsson.

Din tränare Martin Olofsson sa inför seriestarten att han hoppades att du skulle få ditt definitiva genombrott och på allvar konkurrera om en plats i landslaget. Siktar du dit?
– Det närmaste jag har kommit en landslagssamling är att jag var utsedd till reserv vid senaste lägret. Jag siktar inte på landslaget, men tanken finns där, säger Larsson.

Hur stor del i dina framgångar har din nuvarande tränare Martin Olofsson?
– Martin är ett riktigt lyft för både mig och laget. När han pratar tar man till sig allt, för Martin kan mycket och har rutin. Martin bollar alltid sina idéer med oss i laget och när vi väl ska införa något nytt tror verkligen alla på idén. Även vår fystränare Niklas Grön har lyft oss och vår lagkapten Stina Näktergal är ett stort stöd för alla i laget, säger Larsson.

Har du en förebild inom innebandyn?
– Egentligen inte, men för att nämna någon så är Rönnbys Karolina Widar jätteduktig, tycker Larsson.

Det är tidigt att dra några större slutsatser, men varför tror du att Örnsköldsvik ångar på bra i serien?
– Vi är så här bra nu och siktar högt. Vi vill bli ett stabilt slutspelslag och vi har börjat serien som vi har tänkt oss. I laget finns många spelare som är födda 1989 och flera nya juniorer, men de flesta av de unga har redan rutin. Tack vare får fina start, tror jag att vi har fått respekt bland motståndarna, säger Larsson.

På fredagen möter ni Dalen. Ett Dalen som har släppt in i snitt 5,5 mål per match. Blir det utökad ledning i poängligan för dig efter den här matchen?
– Jag tänker aldrig på att göra poäng, det är ren bonus. Min roll är ju målgörarens, anser Larsson.

Vad tycker du om Dalens inledning?
– Jag trodde nog att de skulle öppna starkare. Dalen är ett lag vi gärna vill slå, det är lite derbykänsla över matchen. Vi har mött dem tre gånger under försäsongen, vunnit en match och förlorat två. Fast man ska inte dra för många slutsatser efter försäsongsresultat, säger Larsson.

Hur ska ni spela för att ta tre poäng mot Dalen?
– Vi måste spela rakt, enkelt och vårt spel. Tighta till försvaret och undvika kniviga situationer. Stina Näktergal och Elin Tjärnström har inlett serien bra, men vi har ett jämnt lag och många kan avgöra. Vår målvakt Emelie Persson har spelat stabilt och får stort ansvar, vilket fungerar bra. Jag och laget ska göra allt för att vi ska ta tre poäng mot Dalen, lovar Isabell Larsson.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>