2016-03-04 16:27

RIG Umeå går mot "perfekt" säsong


RIG Umeå jagar 18:e raka vinsten. Foto: Calle Ström

På söndag kan RIG Umeå IBF:s damer göra något som är oerhört sällsynt i Svensk Innebandys förbundsserier: En perfekt säsong. Med enbart segrar.

Om RIG Umeå vinner mot Skellefteå IBS på söndag eftermiddag har de gått genom division 1 Norra obesegrat. 18 raka vinster, alltså.

– Innan säsongen sa vi att varje match vi har i tävlingskalendern är möjlig att vinna och att målet var att vinna allt. Ingen match kändes på förhand omöjlig. Så har vi inte resonerat tidigare. Då har vi mer pratat om vad vi vill prestera - och tänkt oss att det i sin tur skulle ge bra resultat. Inför varje match i år har jag sagt att jag förväntar mig att de gör sitt främsta för att vinna, för det kommer jag att göra. Det är det som är skillnaden mot tidigare år. Bara så enkelt är det inte, men det har bidragit, säger tränaren Peter Svensson Hörnsten.

Att gå igenom en säsong med bara vinster är något som lag bara drömmer om. Därför ser Svensson Hörnsten fram emot matchen på söndag.

– Jag tror fortfarande inte att de (spelarna) förstår vidden av det. Jag har förklarat för dem att jag vill vinna SM-guld och serier. Men jag har aldrig ens drömt om att ha en perfekt säsong. För att jag aldrig har sett det som en möjlighet. För mig är matchen mot Skellefteå stor. Den här chansen kommer vi aldrig att få uppleva igen. Däremot kommer chansen att spela SM-finaler, men det här är unikt, säger Svensson Hörnsten.

Se RIG Umeås tabell här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>