2015-03-23 07:00

Så laddar Växjö för U19-VM 2017


Fortnox Arena blir en av spelplatserna under U19-VM i Växjö. Foto: Per Wiklund

Om drygt en månad väntar U19-VM i Helsingborg. Men efter det står Växjö redo för U19-VM 2017. Och nu har också ett avtal skrivit med Växjö kommun, som ska gynna förberedelserna.
– I Växjö finns mycket goda förutsättningar att genomföra ytterligare ett framgångsrikt internationellt innebandyevenemang, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk. 

Förankringsarbetet har pågått under en längre tid. I maj 2014 tilldelade Internationella Innebandyförbundet Sverige värdskapet för U19-VM för herrar 2017, med Växjö som värdstad. Detta utifrån en gemensam ansökan som inlämnades under hösten 2013.

– I och med att avtalet mellan Svensk Innebandy och Växjö kommun nu undertecknats kan arbetet intensifieras med planeringen inför U19-VM 2017. Under det närmaste året är en viktig framgångsfaktor och prioriterad fråga att förankra arrangemanget i det lokala och regionala förenings- och näringslivet, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy, och fortsätter:

– I Växjö finns mycket goda förutsättningar att genomföra ytterligare ett framgångsrikt internationellt innebandyevenemang i Sverige. Såväl VIDA Arena som Fortnox Arena håller högsta klass, och ger såväl aktiva deltagare, tillresande publik och VM:s partners bästa möjliga förutsättningar för att skapa en fantastisk upplevelse tillsammans.

I Växjö är det Växjö & Co som samordnar värdskapet och vd Peter Knutsson ser fram emot att dra i gång förberedelsearbetet:
– Egentligen har vi redan startat förberedelserna i samband med VM i Göteborg, där vi var på plats för att se och lära och knyta upp värdefulla kontakter. Likaså kommer vi att kunna ta del av erfarenheterna från U-19 VM i Helsingborg nu i början av maj. Adderar vi sen till den kompetens och det engagemang som finns i Växjö hos såväl förenings- och näringslivet och kommunen, är jag övertygad om att vi kommer att kunna leverera ytterligare ett bra mästerskap i Sverige.

För ytterligare information, kontakta:
Thomas Karlsson, näringslivschef, Växjö kommun 0470-414 02
Peter Knutsson, vd för Växjo & Co: 0470-733 261
Göran Harnesk, generalsekreterare Svensk Innebandy: 08-514 274 30


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>