2015-03-26 14:56

Här är semifinallagen i siffror - hittills


Helsingborg snittade fem mål per match framåt i sin kvartsfinalserie. Foto: Per Wiklund

Under fredagskvällen spelas den sista kvartsfinalen i herrarnas SSL-slutspel. Sedan är det dags för semifinaler från och med söndag. Så här har laget presterat hittills i sina matcher.

Falun, Linköping och Helsingborg tog sig vidare till semifinal i SSL-slutspelet efter segrar mot Sirius, Warberg respektive Pixbo. I morgon möts Mullsjö och Växjö i den sjunde och avgörande kvartsfinalen.

Men vilket lag har producerat mest framåt - och hållit tätast bakåt? Här är facit.

Falun: På sina fem möten med Sirius gjorde Falun 33 mål och släppte in 12. Det ger ett snitt på 6,6 mål per match framåt. Och 2,4 mål per match bakåt.

Linköping: Laget slog ut Warberg i fyra raka matcher, men det blev tight i varje fight. På de fyra matcherna gjorde Linköping 19 mål och släppte in 13. Det ger ett målsnitt framåt på 4,75 och bakåt på 3,75.

Helsingborg: Det tog sex matcher för Helsingborg att nå semifinalen. Mot Pixbo gjorde laget 30 mål framåt och släppte in 27 bakåt. Det ger det tighta snittet på 5 mål framåt, 4,5 bakåt per match.

Mullsjö/Växjö: Sex matcher har spelats lagen emellan, och de har alltså tre segrar var. Hittills har Mullsjö producerat en aning bättre än sin motståndare. Mullsjö har gjort 25 mål och Växjö 23. Det ger ett målsnitt per match på 4,16 för Mullsjö och 3,83 för Växjö.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>