2015-03-31 14:55

Årets spelare, herr: Kandidat 1


Granlos Robin Nilsberth kan bli utsedd till Årets spelare. Foto: Idrottsfoto

Målskytt i VM-finalen och en av SSL:s mest poängrika backar den här säsongen. Nu kan också Granlos Robin Nilsberth bli utsedd till Årets spelare. Men han menar att säsongen har varit allt annat än optimal. 

Robin Nilsberth har flera säsonger i Svenska Superligan bakom sig, men den här blev något annorlunda. På gott och ont.
– Jag själv har haft en bra säsong. Det har faktiskt varit den bästa hittills för mig. Toppen var så klart VM, det var ett stort mål för mig. Det var fantastiskt på alla sätt och vis, säger han.

I VM-finalen mot Finland var han dominerande och gjorde också det otroligt viktiga 2-2-målet i 3-2-segern. Han var helt klart en viktig orsak till att Sverige faktiskt vann VM-guld i Göteborg.
– Jag tror att nomineringen (till Årets spelare) handlar om min roll i landslaget, men också självklart i klubblaget. Och jag känner mig inte färdig på något sätt. Jag ska ta ytterligare kliv de kommande säsongerna också.

Men Nilsberth erkänner att den säsongen som nu gick med Granlo inte alls var optimal. Det var mycket motgångar för klubben som påverkade spelet.
– Det har varit mycket fokus på annat än innebandyn. Vi tappade sportchefen och fick inte in någon ny tränare före säsongen. Det visade sig första matchen att vi inte var med. Sedan kom de ekonomiska problemen fram och vi tappade spelare som vi inte lyckades ersätta. Det var en stark prestation att vi klarade kontraktet över huvud taget, säger Nilsberth.

Och att Granlo klarade sig kvar i Svenska Superligan låg Nilsberth bakom också. Under de 26 omgångarna gjorde han hela 43 poäng (20+23) från sin backposition – och var så klart även otroligt viktig i försvarsspelet.

Fakta
Namn: Robin Nilsberth
Född: 4/4 1989
Position: Back
Klubb: Granlo BK
Fattning (right/left): Right
Poäng i serien: 43 (20+23)
Tidigare klubbar: Hörnefors IF, IBK Dalen

Motivering: "Den resolute Robin Nilsberth har en otrolig säsong bakom sig. Han har vuxit fram till en av de absoluta stöttepelarna i det svenska landslaget och bidrog starkt till VM-guldet genom sitt kvitteringsmål i finalen mot Finland. Han har ett fantastiskt skott som han kombinerar med bra teknik. Under säsongen har den högerfattade backen varit väldigt viktig för Granlos överlevnad i Svenska Superligan, där han noterades för många poäng från sin backposition."

Så här ser juryn ut 2014/15:
Tomas Engholm, ordförande Svensk Innebandy
Kim Fors, ordförande Svensk Elitinnebandy
Andreas Lundmark, förbundskapten dam
Jan-Erik Vaara, förbundskapten herr
Sebastian Nurmi, presschef Svensk Innebandy
Fredrik Larsson, Innebandymagazinet
Micael Fasth, TV4

Läs mer:
Vinnare genom tiderna, dam
Vinnare genom tiderna, herr


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>