2010-03-12 21:24

Veteran gör comeback i blågult

Det var ett tag sedan veteranen Amanda Wendelstig var med i landslaget, men nu är det dags igen. Balrogforwarden ska nämligen spela student-VM i maj.

Amanda Wendelstig har 32 landskamper på meritlistan men har inte spelat i landslaget sedan 2008.

Anledningen är enkel. Wendelstig har valt att satsa på Balrog och sina studier framför landslaget.

– Jag har känt att det har varit det viktigaste, berättar Amanda som nu gör comeback i blågult i och med student-VM i Umeå.

– Jag skulle ha varit med senast men då gick det inte eftersom turneringen spelades mitt under seriespelet. Jag tycker det är en rolig grej, så jag ser fram emot det och jag vill passa på medan jag pluggar. Jag skriver min C-uppsats den här terminen så jag kan planera min tid mycket själv, och det passar bra in i planeringen med student-VM.

Wendelstig blir en av de färgstarka profilerna i Jan-Erik Vaaras landslagstrupp, framförallt tack vare sin fina rutin.

– Jag kanske blir den äldsta i laget (haha). Jag får försöka bidra med det jag kan, och rutinen är en del av det för jag har varit med ganska länge. Jag vill försöka hjälpa de yngre tjejerna med att berätta om allt jag varit med om. 

 

Senast Amanda Wendelstig var med i blågult var 2008 - nu blir det spel i student-VM. Foto: Bildbyrån.


I Elitserien har Amanda Wendelstig en kanonsäsong bakom sig. 25-åringen har svarat för 53 poäng (33+20) på 21 matcher och slutade fyra i Elitseriens poängliga.

– Den har gått ganska bra tycker jag. Det handlar om att jag får spela med bra spelare, det bidrar. Det har känts bra hela säsongen och jag har varit skadefri, berättar Amanda som fått ta stort ansvar i en tunn Balrogtrupp.

– Vi har haft en tunn trupp och det har vi vetat om. Nu har vi fått in några till och vi får försöka se det positivt och göra allt vi kan för att uppnå vårt mål. Man får alltid göra det bästa av situationen, även om förutsättningarna inte är optimala.

Även om Wendelstig har valt att avstå landslaget de senaste säsongerna så tycker hon att kombinationen av studier och elitinnebandy fungerar bra.

– Det handlar mycket om att planera. Ibland går det inte alls ihop och ibland går det bättre. I min utbildning är det mycket grupparbeten och då måste man ta hänsyn till andra vilket gör det svårare att planera, men jag tycker att det fungerar bra, berättar Amanda.

Att få in student-VM i planeringen var inga problem – men det kommer att bli en tuff turnering. Sverige spelar, om det blir final eller bronsmatch, sex matcher på blott fem dagar.

– Eftersom alla som är med är bra så tror jag vi är tillräckligt bra tränade för att klara det och det är samma förutsättningar för alla lag.

Hela truppen till student-VM presenteras i slutet av april.

Tre damer till student-VM

Författare: Jonas Gustavsson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>