2010-03-10 07:10

Tredje gången gillt för Pixbo

Pixbos damjuniorer har blivit trea de två senaste åren. Under Innebandyfesten i Landskrona är det dags att plocka en medalj av ädlare valör.

Pixbo ställs mot Telge i sin semifinal under Innebandyfesten. Lagen möttes faktiskt i semifinalen ifjol också. Den gången vann Telge med 1-0.

Kristina Carestam Landgren – före detta förbundskapten för både dam- och herrlandslaget – är tränare för Pixbos damjuniorer, och ser fram emot Innebandyfesten.

– Vi spelar en rolig innebandy och det kommer att bli en rolig match mot Telge i semifinalen för de spelar också en offensiv innebandy. Det blir rock’n’roll-innebandy, det är inga defensiva lag som möts. Båda lagen har bra fart, teknik och målvaktsspel, berättar Kristina.

– Det kommer inte att bli någon ny 1-0-match. Det kommer att bli många mål, det blir det när man spelar så offensivt som vi gör.

I den andra semifinalen möts Iksu Ungdom och Hovshaga.

– Iksu har jag lite koll på sedan ifjol. De spelar en teknisk innebandy och är snabba och starka. Hovshaga har jag mindre koll på, men det man kan säga är att alla lag som tar sig så här långt är bra. Vi kommer att bevaka de andra lagen så vi ska inte bli överraskande av deras spel, menar Kristina. 

 

Kristina Landgren Carestam leder Pixbos 18-årstjejer under Innebandyfesten. Foto: Bildbyrån.


Pixbo har givetvis som målsättning att vinna damjuniorserien och laget som kommer till Innebandyfesten sprudlar av offensivgnista och spelglädje enligt Kristina Carestam Landgren.

– De här starka kullarna från 1991 och 1992 har slagits ihop till ett 18-årslag, så laget är starkare än någonsin om man ser till spelarna individuellt. Sedan kommer spelarna från olika lag, dels från laget i Elitserien, dels från laget i division ett, så de är inte ihopspelade som lag utan snarare ihopspelade för Innebandyfesten. Det kanske är lite unikt jämfört med andra föreningar.

Spelar ni en offensiv innebandy tack vare att det är spelarnas spelstil, eller är det tack vare spelsystemet?
– Det är både och. Det handlar dels om materialet, men också om att vi ledare står för en offensiv innebandy, och det är egentligen det som Pixbo stått för i alla år. Vi kan spela den här innebandyn för att vi har riktigt lovande spelare, inte minst på flicksidan. Det ser lovande ut i Pixbo, vi har tekniska och snabba spelare.

Finns det någon som man ska hålla extra koll på i Pixbo?
– Det finns en kedja man titta på: Lisa Andebratt, Alicia Fylke och Victoria Wallenstam. Det är en komplett rollkedja med de roller som man som seniortränare letar efter, de är kontringsstarka och de kan etablera spel trots att de är så unga. Är man taktiskt intresserad så är det en kedja man ska kolla in.

Enligt Kristina Carestam Landgren lär det bli en offensiv innebandy som bjuds under Innebandyfesten, inte minst vad gällande damjuniorerna.

– Ja, och så har det sett ut genom åren. De yngre lagen är offensiva och förespråkar tekniken och det gör det roligt att titta på, det är ofta bättre underhållning än seniorinnebandyn, säger Kristina som trots sin gedigna meritlista saknar en medalj från ungdomssidan.

– Det finns något att uppnå där, säger hon med ett skratt.


Så spelar DJSM under Innebandyfesten:

2010-03-13 16:00 Iksu Ungdom – Hovshaga AIF
2010-03-13 16:00 Telge SIBK – Pixbo Wallenstam IBF
2010-03-14 10:00 Match om tredje pris
2010-03-14 16:00 Final

Spelschema och resultat från Innebandyfesten

Författare: Jonas Gustavsson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>