2010-03-15 20:36

Tre herrar till student-VM

Student-VM i Umeå spelas 12-16 maj och som försmak presenteras nu de tre första svenska herrarna som kommer att spela i turneringen.

Under fredagen presenterades Linn Lundström, Malin Eriksson och Amanda Wendelstig som kommer att spela i damernas studentlandslag i Umeå.

Under måndagen presenterades tre herrar och det handlar om Johan Samuelsson, Dalen; Mattias Wallgren, Wiler-Ersigen, samt Christian Matsson.

 

Mattias Wallgren, Christian Mattsson och Johan Samuelsson är klara för spel i student-VM. Foto: Bildbyrån, Kenneth Strignérus.


Johan Samuelsson har under den här säsongen tagit klivet in i a-landslaget.

– Han är en av Dalens absoluta frontfigurer just nu. Jag tror att han kommer att får bära mycket av ansvaret i Dalen under slutspelet. Han var bra redan ifjol, men han har utvecklats ytterligare under den här säsongen, menar Kent Göransson.

Mattias Wallgren har varit med i landslaget i flera år. De senaste säsongerna har backen varit proffs i schweiziska Wiler-Ersigen, men till nästa säsong flyttar han hem till Umeå och Dalen.

Student-VM blir alltså en tjuvstart på comebacken i Umeå.

– Det är kanon för svensk innebandy att få tillbaka en spelare som ”Walle” som troligen är bättre tränad nu än när han lämnade Sverige. Även om han alltid varit en fysiskt stark spelare så tycker jag att han har utvecklats i Schweiz, kommenterar Göransson.

– Han har också många landskamper på sin agenda, så han blir nyttig för oss och kan på något sätt sätta ramarna för vad som krävs för att spela i ett landslag.

Bolltrollaren Christian Mattsson – som också figurerat i landslaget den gångna säsongen – finns också med i student-VM. Forwarden har bland annat varit lagkapten för sitt Västerås i SSL den här säsongen.

– Det är en fantastisk tekniker som kan göra de mest fantastiska sakerna med bollen. Det gäller att nyttja hans kreativitet, speciellt i anfallszon. Han kommer att bli en obehaglig överraskning för många motståndare, säger Göransson som också tror att Mattsson blir en ledare i laget.

– Visst är det så, han har varit lagkapten i Västerås och är en av de största anledningarna till att Västerås håller sig kvar i SSL.

Den kompletta dam- och herrtruppen presenteras i slutet av april.

Tjuvstart på comebacken
Tre damer till student-VM
Veteran gör comeback i blågult 

Författare: Jonas Gustavsson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>