2010-03-12 21:25

Tre damer till student-VM

Student-VM i Umeå spelas 12-16 maj och som försmak presenteras nu de tre första svenska damerna som kommer att spela i turneringen.

Spelarna offentliggjordes i Umeå under fredagen. Resterande del av truppen kommer att presenteras i slutet av april.

Jan-Erik Vaara basar över de svenska damerna och de tre spelarna som presenterades var Amanda Wendelstig, Balrog; Malin Eriksson, Iksu, samt Linn Lundström, Dalen. 

 

Amanda Wendelstig, Linn Lundström och Malin Eriksson är klara för spel i student-VM. Foto: Kenneth Strignérus, Lars Hjalmarsson.


Veteranen Wendelstig – som slutade fyra i Elitseriens poängliga – har inte varit med i landslaget på ett tag, av naturliga skäl.

– Hon har tidigare varit med i landslaget men valde i ingången av sina studier att satsa på just studierna och inte landslaget, men den här turneringen ligger rätt i tiden för henne, kommenterar Jan-Erik Vaara.

– Det är en spelare som år efter år har legat med i toppen av poängligan och uträttar mycket bra saker på planen. Hon är en av de mer erfarna spelarna i den här truppen.

Iksus Malin Eriksson var en av sju backar i VM i Västerås i december och kommer att få spela student-VM på hemmaplan i Umeå.

– Det är en liten back med stort spel. Det finns många som har ett stort spel i sig och hon har allra oftast presterat bra i landslaget. Hon är en av spelarna som i princip alltid är aktuell för landslagsspel. Det är en meriterad spelare. Hon har riktigt bra egenskaper och fin fantasi i spelet, menar Vaara.

Klar för spel är också Dalens lagkapten Linn Lundström.

– Det finns en stabilitet i spelet när det gäller henne, och hon har presterat snäppet under elitskiktet i flera år egentligen. Hon kommer att bli en viktig spelare i det här lagbygget, hon kommer ha en central position i laget, säger Vaara.

– Centrarna är generellt sett viktiga på många sätt i vårt spelsystem.

På måndag presenteras tre svenska herrar som ska spela i student-VM. De kompletta trupperna presenteras i slutet av april.

Veteran gör comeback i blågult

Författare: Jonas Gustavsson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>