2010-03-15 20:35

Tjuvstart på comebacken

Schweizproffset Mattias Wallgren gör comeback i Dalen nästa säsong. En tjuvstart på återkomsten till Umeå blir student-VM i maj.

Mattias Wallgren lär bli en av de mest meriterade spelarna i studentlandslaget som ska försöka omvandla bronspengen från 2008 till en guldpeng 2010.

Veteranbacken har varit proffs i Schweiz de två senaste säsongerna men kommer nästa säsong att åter dra på sig Dalens matchtröja. Student-VM blir en tjuvstart på comebacken i Umeå.

– Ja, lite grand och det ser jag fram emot, berättar Mattias som tycker det var roligt att bli tillfrågad om att spela i studentlandslaget.

– Jag har många kompisar som varit med tidigare och det verkar vara en rolig grej, och sedan är det speciellt att det är i Umeå som är min stad. 

 

Stabile backen Mattias Wallgren ser fram emot att få spela i student-VM. Foto: Bildbyrån.


Under tiden i Schweiz – där Wallgren representerat Wiler-Ersigen – har han studerat på distans.

– Det fungerar på samma sätt som att man pluggar på distans i Sverige antar jag. Man sitter och har chattseminarier, man får inlämningsuppgifter och så vidare, så det har inte varit några problem alls, säger Mattias och berättar varför han flyttar hem.

– Jag har fått ett jättebra jobb som lärare och instruktör. Sedan har jag varit två år i Schweiz och känner mig ganska nöjd med det jag lärt mig och fått uppleva.

Tror du att det kan vara en fördel för dig att spela i Sverige om man ser till din plats i landslaget?
– Jag har väl inte märkt någon skillnad för egen del att min landslagsplats påverkats av att jag spelat i Schweiz, men det är klart att det kan vara en fördel att spela i Sverige där förbundskaptenen kan se mig lite oftare.

Och du vill spela VM i Finland också?
– Självklart siktar jag på det. Jag är ordentligt revanschsugen sedan senast. Det kan bli mycket landslagsspel det här året, men det ser jag bara fram emot.

Student-VM blir ett avstamp mot VM i Finland, och målsättningen är densamma i båda turneringarna…

– Målsättningsmässigt så satsar vi inte på något annat än guld, menar Mattias.

– Förväntningarna på arrangemanget i student-VM är också stort, jag tror det kan bli bra och jag vet att det är flera klubbar som har pratat ihop sig om just arrangemangsdelen. Jag hoppas det kommer mycket folk och att man jobbar för att promota turneringen.

Författare: Jonas Gustavsson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>