2010-03-07 16:40

Tidigare slutspelsmöten

I herrarnas kvartsfinaler är samtliga möten repriser på tidigare kvartsfinalmöten. På damsidan är det däremot första gången som Rönnby-Täby och Endre-Kais Mora möts i slutspelssammanhang.

I herrarnas SM-kvartsfinaler är det repriser från fjolåret dels på Caperiotäby-Balrog B/S och dels på Storvreta-Dalen. Då blev det 3-0 i matcher till Balrog respektive Storvreta. Storvreta slog ut Dalen i kvarten även 2007 men den gången blev det 3-1 i matcher.

AIK-Falun möttes 2008 och då blev det 3-0 i matcher till AIK.

2007 spelades en underhållande kvartsfinalserie i form av Warberg-Helsingborg. I de fyra matcherna blev det bortasegrar men till slut kunde Warberg avgöra hemma.

På damsidan är det första gången som Rönnby-Täby och Endre-Kais Mora möts i slutspelssammanhang.

Iksu-Örnsköldsvik möttes i kvarten 2002. Örnsköldsvik vann båda matcherna med 5-2 och gick sedan hela vägen till SM-final.

Den återstående kvarten i damslutspelet är Balrog B/S-Falun.

– Det ska bli jättekul att möta Falun igen. Det stod mellan Falun och Mora för oss men vi känner att Falun passar oss lite bättre, sade Balrogs tränare Magnus Eriksson i TV4 Sport.

Balrog-Falun är en riktig klassiker i damernas SM-slutspel. Förutom att ha mötts i SM-finaler 2001 och 2009 möttes man även i semifinalen 2003 och i kvarten 2004. Vid samtliga tillfällen har Balrog gått segrande ur striden.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>