2010-03-03 15:53

Svensson om assistrekordet

Patrik Svensson i Granlo har gjort 43 assistpoäng hittills, vilket är en tangering av det tidigare rekordet för en säsong i herrarnas division 1. Han har nu en match på sig att bli ensam om rekordnoteringen.

Tidigare säsonger har Patrik Svensson haft en relativt jämn fördelning mellan mål och assistpoäng. Den här säsongen har dock varit en utpräglad assistsäsong. 56 poäng har det blivit, fördelat på 13 mål och 43 assist.

Vilken typ av assist är den vanligaste från dig den här säsongen?
– Jag har spelat mycket med Jonathan Rahmqvist som är en riktigt bra avslutare. En typisk assist är när jag hittar honom med en diagonalpassning. Målvakten tvingas till en sidledsförflyttning och han sätter bollen i målet.

43 assistpoäng är en tangering av Erik Svensons rekord från förra säsongen. Nu har Granlo två matcher kvar att spela i division 1 norra och Patrik Svensson kan bli ensam innehavare av rekordet.

– Jag kommer faktiskt bara att vara med i matchen mot Odelberg på lördag, så jag har bara en match på mig. Det är inget jag tänker så mycket på men någon assist kommer det nog att bli, förhoppningsvis, säger Patrik till innebandy.se.
 


Det behövs ytterligare en assistpoäng för att Patrik Svensson ska bli ensam om tidernas assistrekord i herrarnas division 1. Foto: Granlo BK.

 
Framför allt var det före årsskiftet som Patrik Svensson producerade massvis av assistpoäng, 38 stycken på 13 matcher. Efter årsskiftet har det ”bara” blivit fem assist på sju matcher.

– Jag tror att det har att göra med att de andra lagen har lärt sig hur vi spelar. Därför har det blivit att jag har gått mer på avslut själv.

Vi ber Patrik att summera säsongen för hans lag Granlo som i stort sett klara för Allsvenskan nästa säsong. Det behövs någon poäng till för att vara på säkra sidan.

– Målet var att vi skulle fixa en allsvensk plats men jag hade gärna sett att vi hade varit med högre upp i tabellen och krigat. Vi har ju slagit alla topplagen och på två femmor har vi ett riktigt bra lag.

Före jul blev det dock tre förluster i rad.

– Det kändes lite grann som att säsongen förstördes där.

Läs mer:
Alla innebandyrekord
Poängliga, division 1 norra

Författare: Klas Pettersson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>