2010-03-14 20:33

Sjöblom regisserade drömstart

Pixbos herrjuniorer fick en perfekt start på finalen mot Huddinge då man gick upp i en 3-0-ledning. Det kan man bland annat tacka Viktor Sjöblom för.


Viktor Sjöblom. Foto: Roger Adolfsson, LA Studio Graphic.

Sjöblom slog in både 1-0 och 3-0 – två mål som skapade andrum för Pixbo och samtidigt tvingade Huddinge att kliva upp i banan.

– Det var skönt att få med oss 3-0. De gjorde dock 3-1 snabbt och då blev det tight igen för två mål är ingenting i innebandy, men det var skönt att vi fick med oss tvåmålsledningen in i den sista perioden i alla fall, säger Viktor Sjöblom och berättar att målen gjorde att laget kunde spela ut.

– Det var skönt för fortsättningen för vi kände att vi hade medflyt. Huddinge ställde upp riktigt bra i andra och tredje men vi försvarade oss bra och täckte skott, så det kändes ändå ganska stabilt.

Finalen präglades inte av det fartfyllda spel som kännetecknat hela Innebandyfesten, men det märktes att det var två lag som ville väldigt mycket.

– Det var tight och mycket kamp och det blir lätt så när båda lagen vill så mycket. Det blir mycket närkamper men inte så mycket finlir, analyserar Sjöblom.

Var ni oroliga i den sista perioden?
– När de gjorde 3-2 var det lite oroligt, men vi kände ändå att vi hade ett bra go i laget och vi kände att det var vår tur. Vi visste att vi skulle vinna guldet, vi skulle bara spela klart matchen.

Ni hade ett otal chanser att punktera matchen i slutet men missade, var det frustrerande?
– Det är på något sätt skönare att vinna när det är tätt. Det var ändå så fantastiskt skönt när 4-2-bollen satt, det är det skönaste jag varit med om. Vi har varit med långt framme i SM-slutspel tidigare och att få vinna sista året är bara för bra. Det är det bästa jag varit med om i mitt liv.


Författare: Jonas Gustavsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>