2010-03-11 14:07

Pixbos nya nummer nio

Pixbo Wallenstam har gjort sin sämsta säsong någonsin men hårdsatsar inför framtiden. innebandy.se har pratat med eftertraktade Tim Wiklund som på torsdagen presenteras som nästa nyförvärv i Pixbo. Han får det tunga ansvaret att bära tröja nummer nio.

Pixbo missade slutspelet. 2009/10 blev också säsongen som man för första gången förlorade mer än hälften av matcherna i grundserien. Men klubben har aviserat en storsatsning inför framtiden.

Sedan tidigare är Daniel Calebsson klar för Mölnlyckelaget. På torsdagen presenterades nästa pusselbit i lagbygget. Tim Wiklund har varit en av de mest framträdande spelarna i U19-landslaget och avslutar i vår sina studier vid Riksinnebandygymnasiet i Umeå.

Många klubbar har varit intresserade, däribland storklubbar som Warberg och AIK. Vad var det som gjorde att du till slut bestämde dig för Pixbo Wallenstam?
– Deras nysatsning och helhetslösning fick jag ingen annanstans. Det idrottsliga är jätteviktigt men även det sociala, berättar Tim för innebandy.se.

 

Tim Wiklund har varit en av de mest framträdande spelarna i U19-landslaget. På torsdagen presenterades han som ett nyförvärv för Pixbo Wallenstam. Foto: Per Wiklund. 
 

Hur har åren på RIG utvecklat dig?
– Det har varit tre helt fantastiska år! Jag vet inte vad jag hade gjort annars. Som person har jag mognat jättemycket. Steget till SSL, och att flytta till en ny stad, blir mycket mindre efter att ha gått på RIG.

Som spelare har han förstås också utvecklats:

– Jag har utvecklat alla punkter. Fysiskt sett, tekniskt sett, ja det har varit grymt allting.

Säsongen med RIG Umeå i division 2 har just avslutats med en andraplats som facit.

– Det har varit en jättebra säsong. Vi tappade många spelare inför säsongen och förväntningarna var väl inte att vi skulle vara ett topplag. Men det visade sig att vi var ett av topplagen och vi förlorade seriefinalen mot Thorengruppen i sista omgången.

– Jag tycker att det är häftigt att ett lag med 16-, 17- och 18-åringar kan fungera så bra ihop och vara ett topplag i division 2.
 


Bild från torsdagens presskonferens. Foto: Joakim Elv.
 


Efter att ha inlett innebandyspelandet som sjuåring i Örby IS och fortsatt i Orminge Wallenstam innan han började på RIG, kommer nu alltså nästa steg i karriären för Tim Wiklund. Han kommer att spela med tröja nummer nio i Pixbo Wallenstam.

– Nummer elva är egentligen det nummer jag helst har men det har ju lagkaptenen (Martin Östholm, reds anm) så det var inte läge att knycka den… Jag debuterade i U19-landslaget med tröja nummer nio, så då fick det bli det numret i stället.

Tröja nummer nio i Pixbo är speciell eftersom klubbens störste, Anders Hellgård, spelade med det numret.

– Det känns kul. Man måste våga ta på sig ansvaret att bära det stora numret.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>