2010-03-14 20:38

Pixbo erövrade nytt guld

Pixbos herrjuniorer kopierade damjuniorernas bedrift i Innebandyfesten. Pixbo besegrade Huddinge med 4-2 i finalen och bärgade därmed föreningens andra guld i Landskrona.

Pixbo fick precis den start man ville ha på matchen.

Viktor Sjöblom gjorde 1-0 efter en målvaktsretur i den första perioden, Christian Reichenberg ökade på till 2-0 i början av den andra perioden och sedan slog Sjöblom in en ny målvaktsretur fram till 3-0.

– Det var väldigt skönt för det tvingade dem att komma upp en bit i banan, berättar Pixbos lagkapten Oskar Henriksson som var en av matchens förgrundsfigurer.

Huddinge reducerade till 1-3 bara nio sekunder efter 3-0-målet, och det var också resultatet efter två perioder. Huddinge var laget som hade mest boll, men man hade förtvivlat svårt att skapa vassa chanser.

– Det var sjukt jämnt. Vi hade de två första perioderna men sedan faller vi av naturliga skäl ner i den sista perioden då vi vill försvara vår ledning och då kommer Huddinge upp och skapar en del, säger Henriksson.

 

Oskar Henriksson utsågs till matchens spelare i finalen. Foto: Roger Adolfsson, LA Studio Graphic.


Huddinge fick också en drömstart i den sista perioden då Kim Olausson kunde slå in 2-3, men närmare än så kom inte stockholmarna trots att man försökte skapa press mot Pixbomålet.

Samtidigt började nerverna spela roll i Pixbo som hade ett otal chanser att punktera matchen, men där man missade. Sebastian Ottosson – som blev utnämnd till bäste back – sköt i stolpen innan Oskar Henriksson först brände en straff för att sedan skjuta i ribban med öppet mål sedan Huddinge tagit ut målvakten.

– Straffen är dåligt av mig. Jag försökte lura honom (Filip Ausmaa) och lägga den vid första stolpen, men jag missade, berättar Oskar som sedan alltså lade bollen i ribban.

– Jag gick lite för mycket på kraft där.

Utdelningen kom dock retroaktivt. Efter 18:38 slog Oskar Henriksson in 4-2 i tom bur vilket definitivt avgjorde matchen.

Oskar Henriksson hyllade laget efter slutsignalen.

– Det är lagmoralen som gör att vi vinner. Inget lag hade velat vinna den här finalen mer än vi, det kan jag lova. Många av oss har spelat tio år tillsammans så detta var hur skoj som helst, säger Henriksson och medger att han och laget inspirerades av Pixbos damjuniorer som tog SM-guld precis innan finalen startade.

– Det är klart man får extra energi av att se dem lyckas. Det blev en hyfsad dag för Pixbo det här. 

 

Pixbo jublar inför tillresta supportrar. Foto: Roger Adolfsson, LA Studio Graphic.


Matchfakta

Pixbo Wallenstam IBF – Huddinge IBS 4-2


Författare: Jonas Gustavsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>