2010-03-13 23:59

Översyn av finallagen

Under söndagen spelas finalerna i Innebandyfesten i Landskrona. Landslagsledningen för U19-landslagen är på plats i Skåne och ger sin syn på finallagen.

För U19-herrarna är förbundskaptenen Jan Gustafsson och koordinatorn Lennart Liljedahl på plats medan U19-damerna representeras av förbundskaptenen Marcus Holm och assisterande förbundskaptenen Thomas Eriksson.

Förutom att scouta spelare så utnämner landslagsrepresentanterna också matchens spelare efter varje spelad match.

Här ger landslagsledningarna sin syn på söndagens finaler i Innebandyfesten:


Flickor 16

12:00 FBC Engelholm – Täby IS IBF

Vägen till finalen: FBC Engelholm spelade en jämn och tuff match mot Umeå City som avgjordes först efter sudden death-straffar. Täby hade en enklare väg mot finalen efter en komfortabel seger med 6-2 mot Lockerud.

Thomas Eriksson om Täby:
”Täby känns som ett stabilt lag med ett bra försvarsspel och en bra målvakt. Det är svårt att göra mycket mål på dem. Framåt har de ett jämnt lag men få spetsar, det är defensiven som står ut.”

Marcus Holm om Engelholm:
”Engelholm är det lag som har imponerat mest med det offensiva spelet och man har många individer som kan avgöra matcher, både bland backar och forwards. De vann på straffar mot Umeå City och den tuffa matchen tror jag att man kommer att ta med sig in i finalen och det tror jag stärker dem.”

Spelare att hålla koll på:

Linnea Jönsson, Engelholm: Förvaltade båda sina straffar exemplariskt i semifinalvinsten mot Umeå City och imponerade offensivt. Spelar till vardags ordinarie i division ett med Engelholm och var under vintern lagets näst bästa poängplockare med 30 poäng (18+12) på 18 matcher.

Sofia Linde, Täby: Inledde Innebandyfesten med att skjuta tre mål och notera en assist i semifinalvinsten mot Lockerud, och är en av de offensiva spetsarna som ska få till det i Täbys i övrigt jämna lag.


Pojkar 16

14:00 FC Helsingborg – Hagfors IBS

Vägen till finalen: Helsingborg kunde besegra Sirius först efter övertid i en intensiv och händelserik match – men Helsingborg var det bättre laget. Hagfors svarade för en skräll sett till förhandstipsen när man lyckades vinna mot Hässelby med 4-3. Nyckeln i segern var rycket med fyra raka mål i inledningen av den andra perioden.

Lennart Liljedahl om Helsingborg:
”De har en stark målvakt, spelar ett disciplinerat spel och är ett bra kontringslag. Semifinalen var sammantaget en stark match med bra tempo, Helsingborg var lite starkare och hade lite bättre spetsspelare.”

Jan Gustafsson om Hagfors:
”På förhand var det lite överraskande att Hagfors vann mot Hässelby, men de drev upp tempot och hade toppar i Jesper Karlsson och Albin Englöw. Kan de få igång tempot och passningsspelet mot Helsingborg kan det bli en riktigt rolig final.”

Spelare att hålla koll på:

Jonathan Olsson, Helsingborg: Matchens lirare i semifinalen var en av de mest kreativa offensiva krafterna hos Helsingborg, och att det var han som fick sprätta in bollen under sudden death var inte fel alls.

Albin Englöw, Hagfors: Sköt två mål i semifinalen och imponerade med sitt sargspel och sin offensiv, och är en av nyckelspelarna tillsammans med centern Jesper Karlsson. Englöw bär också kaptensbindeln i Hagfors.


Damjuniorer

16:00 Iksu Ungdom – Pixbo Wallenstam IBF

Vägen till finalen: Iksu behövde en startsträcka på en period i semifinalen mot Hovshaga, men sedan började delar av maskineriet att ticka igång i takt med att Hovshaga blev trötta, och 6-1-segern kunde ha varit större. Pixbo förlorade semifinalen mot Telge med 1-0 ifjol, men fick revansch i år och plockade en stabil 3-1-seger mot ett Telge som försökte hänga med, men som inte riktigt räckte till.

Marcus Holm om Iksu:
”Iksu imponerade inte så mycket i semifinalen mot Hovshaga trots att de vann stort. De fick inte igång sitt maskineri riktigt, men de har ett riktigt bra lag som kan spela bra, men det gäller att de får igång det i finalen för att Pixbo är farliga.”

Thomas Eriksson om Pixbo:
”Pixbo imponerade i semifinalen. De spelade ett rejält försvarsspel där de spelade fysiskt och gick på kropp. De gav inga ytor eller tid till Lockerud. De är också ett tekniskt lag som kan driva upp bolltempot. De har några individer som kan göra det där lilla extra också, så jag tror det kan bli en tuff och ärlig finalmatch.”

Spelare att hålla koll på:

Frida Rydfjäll, Iksu: Visst, det vimlar av elitseriespelare i Iksus lag – som Cassandra Edberg och Iza Rydfjäll – men det finns anledning att kolla in Frida Rydfjäll, yngre syster till Iza. Forwarden sköt två mål i semifinalen och tillhörde de bättre spelarna i Iksu.

Jorunn Göransson, Pixbo: Försvarsklippan spelar en hel del minuter i Pixboförsvaret, och gör det riktigt bra. U19-landslagsbacken – som också är en nyckelbricka i Pixbos lag i Elitserien – är noggrann i passningsspelet och svarar också för offensiva utflykter. 

 

Oskar Henriksson - lagkapten och nyckelspelare i Pixbo. Foto: Jonas Gustavsson.


Herrjuniorer

18:00 Pixbo Wallenstam IBF – Huddinge IBS

Vägen till finalen: Pixbo fick en enkel resa mot Sjöstad i semifinalen. Göteborgarna var uppe i ledning med 5-0 och 6-1 innan värmlänningarna putsade till siffrorna på slutet. Matchen slutade 6-3. Huddinge hade det desto tuffare mot ”hemmalaget” Röke, men efter en stabil målvaktsinsats och ett ryck i den andra perioden blev det en till slut hyfsat komfortabel 6-3-seger.

Jan Gustafsson om Pixbo:
”Pixbo är stabila. De har många killar som varit med och känt på seniorinnebandyn i SSL där Oskar Henriksson och Sandro Agus spelat i det närmaste ordinarie. Framförallt var det deras andrafemma med bland annat Daniel Lindell som klev fram mot Sjöstad, så de har två bra femmor. Det känns som att de har ännu mer att plocka ut ur toppspelarna.”

Lennart Liljedahl om Huddinge:
”Man kan nästan säga samma sak om Huddinge som om Pixbo. De har brett material och spelade på tre femmor i nästan hela matchen mot Röke. De har spetsspelare i Patrik Sinerius och Filip Ausmaa. En spelare som Ausmaa i mål kan vara avgörande, det var han mot Röke. Huddinge är fysiskt starka och jag tror det kan bli en riktigt bra final.”

Spelare att hålla koll på:

Patrik Sinerius, Huddinge: Under fredagskvällen spelade han kvartsfinal i SSL-slutspelet för Balrog mot Caperiotäby. Under lördagskvällen sköt han två mål och noterade en assist för Huddinge i semifinalen mot Röke. Patrik Sinerius är en forward med potential.

Oskar Henriksson, Pixbo: Lagkapten och stöttespelare – men kan också bjuda på läckerheter. Straffen som betydde 5-0 i semifinalen var en läckerbit där Henriksson lockade ut målvakten ur målet innan han rundade honom i en vid båge och lade in bollen.

Spelprogram och resultat från Innebandyfesten


Författare: Jonas Gustavsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>