2010-03-05 13:37

Kvartsfinalval på söndag

På söndag spelas sista omgången i både Elitserien och Svenska Superligan. Direkt efteråt görs valen av kvartsfinalmotståndare. Herrarnas val kommer att göras direkt i TV4 Sport i slutet av sändningen från matchen Falun-TT.

På dam- respektive herrsidan är det åtta lag som går till SM-slutspel. Kvartsfinalerna och semifinalerna spelas i bäst av fem matcher (nytt för i år för damerna).

Lagen som placerar sig på plats 1-4 i grundserien inleder med hemmamatch. De har även match 3 på hemmaplan samt eventuell match 5.
 


Förra året valde Caperiotäby att möta Balrog i kvartsfinalen - men åkte ut i tre raka matcher. Vilka lag möts i årets kvartsfinaler? Svaret finns på söndag runt klockan 16.40. Foto: Bildbyrån.

 
 
Laget som är bäst placerat i grundserien får välja kvartsfinalmotståndare bland lagen på plats 5-8. Därefter väljer tvåan i grundserien bland de resterande lagen på plats 5-8. Sedan väljer trean i grundserien bland de resterande lagen på plats 5-8. Fyran i grundserien får möta det återstående laget.

Herrarnas kvartsfinalval kommer att göras direkt i TV4 Sport efter det att matchen Falun-Tyresö Trollbäcken har visats.

Klockan kommer att vara ungefär 16.40 när herrarnas val görs. En halvtimme dessförinnan har damernas kvartsfinal gjorts. Damernas val görs inte live i tv-sändningen men det kommer att presenteras i sändningen vilka kvartsfinaler det blir även på damsidan.

Så fort kvartsfinalvalen är gjorda presenteras de också på innebandy.se.

Mer info:
Damernas SM-slutspel
Herrarnas SM-slutspel
 


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>