2010-03-13 19:45

Huddinge avgjorde i andra

Herrjuniorerna avslutade Innebandyfestens första dag. Semifinalvinnare blev Huddinge och Pixbo som därmed möts i söndagens final.

Huddinge fick en drömstart på semifinalen mot Röke och kunde gå upp en 2-0-ledning redan innan en minut var spelad. Röke, som hade en entusiastisk publik på plats, kunde dock vända och ta ledningen med 3-2 innan den första perioden var över.

I den andra vände Huddinge tillbaka. Tre raka mål betydde en 5-3-ledning som man sedan inte släppte ifrån sig, trots att Röke desperat jagade en utjämning. 

Matchen slutade 6-3.

- Vi fick två mål i de två första bytena, mer kan man inte begära så långt. Sedan släpper vi in dem lite och det är då de gör sina mål, annars tycker jag att vi kontrollerade matchen, säger målvakten Filip Ausmaa.

 

Det var hård kamp mellan Röke och Huddinge. Foto: Roger Adolfsson, RA Studio Graphic.


Röke hade hårt tryck i den sista perioden men hade ändå svårt att skapa de riktigt vassa chanserna.

- Röke känns som ett kontringsstarkt lag men vi fick bort kontringarna i den sista perioden och lade oss på försvar och höll i bollen. De fick inte spela sitt spel, menar Ausmaa.

Han var lite spänd innan matchen, av naturliga skäl.

- Det är alltid lite speciellt med en SM-semifinal så visst var man lite spänd, men det kändes ändå bra hela vägen. För egen del var det bara att plocka bollarna för vi spelade som vi skulle försvarsmässigt.

 

Patrik Kareliusson brände en straff för Huddinge mot Rökes målvakt Viktor Svendsen.Foto: Roger Adolfsson, RA Studio Graphic.


Huddinge hade stor hjälp av stabile Filip Ausmaa - en målvakt som under fredagskvällen var backup i Balrogs kvartsfinalförlust mot Caperiotäby i SSL. 

Ausmaa blev också utsedd till matchens lirare.

- Otroligt skoj så klart, och nu ska det bli SM-final, det är riktigt stort. Det känns som vi har infriat förväntningarna. 

 

Oskar Henriksson rundade Olle Lindeman i Sjöstads mål och skickade in 5-0 till Pixbo. Foto: Jonas Gustavsson.


Pixbos herrjuniorer kopierade damjuniorernas insats och tog sig också till final. Göteborgarna besegrade Sjöstad med klara 6-3 efter att bland annat ha tryckt in tre snabba mål i början av den andra perioden.

Oskar Henrikssons 5-0 på straff i slutet av den andra perioden punkterade definitivt matchen.

Matchfakta:
Sjöstads IF – Pixbo Wallenstam IBF 3-6
Huddinge IBS – Röke IBK 6-3


Författare: Jonas Gustavsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>