2010-03-01 08:14

Flera seriesegrare klara…

Det gångna veckoslutet var det många lag i förbundsserierna som säkrade sin serieseger, däribland Iksu i Elitserien och Sten Sture i damernas division 1 norra. Kampen om seriesegern är nu avgjord i tio av femton förbundsserier.


D a m e r

Elitserien  Tabell
På fredagskvällen säkrade Iksu seriesegern genom att slå Örnsköldsvik hemma med 6-2. Samtidigt blev det klart att jumbolaget Skellefteå efter sin förlust inte kan klättra i tabellen och därmed åker ur.


Div 1 norra  Tabell
Det mycket rafflande slutet med seriefinal och derby blev så välregisserat som det någonsin kunde bli. Matchen mellan Sten Sture och FBC Uppsala sågs av 929 åskådare och stod 7-7 efter ordinarie tid, vilket innebar att Sten Sture BK var klara seriesegrare. FBC Uppsala avgjorde i sudden death, vilket innebar att lagen slutade på samma poäng i tabellen.

Sten Sture är ett etablerat lag i damernas division 1 med placeringarna 3-3-1-1 de senaste åren men nu siktar man på att avancera i seriesystsmet.
 


Efter en mycket dramatisk slutspurt blev Sten Sture seriesegrare i division 1 norra. Foto: Timo Gustafsson.


Div 1 västra  Tabell
Sedan tidigare var det klart att överlägsna Örebro SK IBK är seriesegrare.

Div 1 östra  Tabell
Västerås IBF var också klara seriesegrare sedan tidigare. När serien avslutades i helgen hamnade man på sammanlagt 145 gjorda mål, vilket är nytt rekord för ett lag i damernas division 1.

Div 1 södra  Tabell
Olofströms IBK är ytterligare ett lag som har varit klara seriesegrare ett tag och kunnat sikta in sig på elitseriekvalet. Trots förra veckans förlust i seriefinalen mot Södra Dal fick man en seger marginal på åtta poäng.


H e r r a r

Svenska Superligan  Tabell
En omgång kvar och inte avgjort. Se separat artikel

Div 1 norra  Tabell
Här är det fortfarande helt öppet. Kais Mora och FBC Uppsala har noterat en del överraskande förluster efter årsskiftet och turats om att vara i serieledning. I helgen föll Mora mot Odelberg/Ingarö och FBC Uppsala tog då över ledningen igen.

Gävle GIK var ett hett tips till seriesegern före säsongen men har noterat många plumpar den här säsongen och släppt in en hel del mål. Men nu ligger man bara en poäng efter Kais Mora och tre poäng efter FBC Uppsala – och har båda lagen kvar att möta under seriens två sista omgångar!

Div 1 mellersta  Tabell
I helgen såg Linköping IBK till att säkra seriesegern. Med två matcher kvar att spela leder man serien åtta poäng före Onyx.

Div 1 södra  Tabell
Överlägsna Hide-a-lite Mullsjö AIS är sedan länge klara seriesegrare. Tidigare under säsongen gjorde man tvåsiffrigt i seriefinalen mot Landskrona. På söndagen upprepade man detta och vann med 10-6 hemma. 
 
Div 2 norra Norrland  Tabell
Här är det en kamp om seriesegern mellan Team Thoréngruppen (52 poäng) och RIG Umeå (51). De möts när serien avslutas på söndag.

Div 2 södra Norrland  Tabell
I och med att tvåan Aston förlorade i fredags, står det klart att serieledande Surahammars IBF kommer att behålla serieledningen ända in i mål.

Div 2 mellersta Svealand  Tabell
Två omgångar kvar att spela och det är Nykvarn och Westervik som slåss om seriesegern. De har lika många poäng och möts i en het seriefinal i Björkestahallen på lördag.

Div 2 östra Svealand  Tabell
Samtidigt som de övriga lagen är ganska ojämna, är Hammarby IF IBF både jämna och överlägsna. Den gångna helgen tog man sin 20:e raka seger och leder serien med 24 poängs marginal!

Div 2 västra Götaland  Tabell
IBF Göteborg har skaffat sig en ointaglig serieledning och är därmed klara för allsvenskt kval.

Div 2 södra Götaland  Tabell
Här är det fortfarande många lag om seriesegern. Sävsjö toppar tabellen just nu men såväl Skillingaryd som FBC Malmö har en hängmatch. Skillingaryd blir seriesegrare om de vinner sina tre återstående matcher.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>