2010-03-18 10:14

”Endre är bättre med sitt vanliga spel”

Kvartsfinalserien mellan Kais Mora och Endre står 1-1. Vi har pratat med Kais Mora-spelaren Elin Reinestrand som kommenterar Endres mer tillbakadragna taktik och hon tror att de är bättre med sitt vanliga spel.

Efter en knapp förlust på Gotland, har ni kvitterat i kvartsfinalserien mot Endre. Hur var matchen?
– Vi körde fullplanspress och stressade Endre till misstag. De slog flera indianare som vi kunde ta tillvara på. Vi stängde till bra hemåt och vår målvakt Sandra Fredriksson var riktigt grym. Revanschlustan var stor och siffrorna 8-2 visar tydligt matchbilden.

Hur har ni pratat och tränat efter förlusten på Gotland?
– Vi tyckte att vi inte riktigt var på tårna och att Endre hade marginalerna på sin sida. Vi gjorde ändå tre bra perioder och kände efter matchen att vi kan vinna mot dem om alla spelar sitt bästa. Skillnaden mot den andra matchen var att Endres hemmahall är väldigt liten och vi hade svårt att kontra där då de hann ställa upp sig på egen planhalva.

Du var själv sjuk i den första kvartsfinalen. Hur känner du dig nu?
– Jag var sjuk i en och en halv vecka, men det kändes bra i hemmamatchen. För egen del kan spelet bli bättre, men jag är glad att jag äntligen fick spela. Jag satt på läktaren under den första matchen vilket var jättejobbigt.
 


Elin Reinestrand gör sitt första SM-slutspel. Foto: Bildbyrån.

 
Det är ditt första slutspel, hur är det att spela med faktumet vinna eller försvinna?
– Vi tar en match i taget annars skulle vi nog vara för nervösa. Jag förstår nu varför många har pratat om att det är speciellt att spela slutspel. Det spelas nationalsång och mycket folk tittar vilket är underbart.

Vad säger du om Endre som motståndare?
– Anna Jakobsson är duktig en mot en och Endre är ett bra lag om de vill. Jag är faktiskt besviken på deras spel eftersom de drog ner tempot och det till och med var tre spelare bakom deras egen kasse som avvaktade med bollen. Endre har bytt taktik mot senast vi mötte dem och jag tror de är bättre med sitt vanliga spel.

Hur är Kais som lag?
– Vi är stabila hemåt, bra över hela planen och vi spelar ett vasst kontringsspel där vi är snabba framåt. Vi vill hela tiden bli bättre och hjälper varandra.

Vilka spelare vill du lyfta fram?
– Vi har många bra spelare, men måste jag ta ut någon enskild får det bli Sandra Fredriksson. Hon är lugn och trygg både på och utanför planen. Sandra hade en jämn, hög nivå i serien men i slutspelet har hon faktiskt höjt sig ännu mer. Jag har aldrig sett henne så bra som hon spelar nu. Sandra är orsaken till att vårt försvar fungerar bra.

Du flyttade från Karlstad till Mora inför säsongen. Hur har den erfarenheten varit?
– Det har betytt mycket för mig både som person och innebandyspelare. Jag har hamnat i en ny miljö, lärt känna nya personer och jag har fått ta för mig både på planen och i ett nytt gäng. Jag söker jobb och klubben försöker också hitta något åt mig. Det har fungerat bra med Mora, men mitt kontrakt går ut. Nu koncentrerar jag mig på slutspelet så får jag se vad som händer efter det.

Det pågår tre andra kvartsfinaler också. Hur går det där?
– Iksu har en bred trupp och tar Örnsköldsvik i tre raka. Både Rönnby och Täby har bra kontringsspel och där tror jag att målvakternas form avgör, en liten fördel för Rönnby. Balrog mot Falun vågar jag inte tippa alls. Det är för svårt.

Hur förbereder ni er för kvartsfinal 3 på fredag?
– Vi har joggat efter den senaste matchen och har vanlig träning på onsdag. På torsdag tar vi oss till Nynäshamn och fredag morgon åker vi färja över till Gotland.

Vad gör du den 17 april?
– Jag hoppas att jag står på planen i Globen då! Många underskattar oss, men vi har stora chanser att ta oss dit. Vi har bra spelare och jag tror mycket på vårt lag.

Alla fyra kvartsfinalserierna i damernas slutspel spelar sin tredje match på fredagen.

Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>