2010-03-11 10:57

Dubbla roller för Thomas

U19-förbundskaptenen Thomas Eriksson gör debut i Innebandyfesten. Han coachar Hagfors P16-lag, men kommer också att scouta tjejer inför framtida landslag.

– Jag är där som ledare, men också som U19-kapten för att kolla in tjejsidan. Vissa matcher krockar, framförallt på söndagen, men jag ska hinna med så mycket jag kan, berättar Thomas.

Faktum är att Värmland aldrig plockat någon medalj på P16-sidan, men nu har man chansen. Thomas Erikssons Hagfors IBS ställs mot Hässelby SK IBK i den ena semifinalen medan IK Sirius IBK och FC Helsingborg möts i den andra.

– Vi var uppe och spelade Storvreta Cup i mellandagarna och då såg jag matchen mellan Hässelby och Helsingborg. Hässelby krossade Helsingborg och slog sedan Storvreta, så det är inget att hymla om att de är favoriter. De stod starka ut och hade ett jämt lag, kommenterar Eriksson.

Så du menar att er tuffaste uppgift kan bli redan i semifinalen?
– Ja, så kan det mycket väl bli. Som jag ser det så möter vi favoriten.

Har du någon koll på Sirius då?
– Dem har jag inte sett. Jag har pratat med personer som har sett dem spela så jag har ett hum om hur de spelar, men jag måste erkänna att det är det laget som jag har sämst koll på.

Hur bra chans har Hagfors?
– Det här blir verkligen som en rolig utmaning, nu är det bara att köra. Vi hade som mål när säsongen startade att ta oss till Innebandyfesten. Vi visste att det skulle bli en tuff utmaning, men vi är stolta över det vi har åstadkommit så här långt. Vårt lag karakteriseras av snabbt passningsspel och mycket rörelse. Vi är mer snabba och tekniska än stora och starka om man säger så. 

 

Thomas Eriksson kommer både att coacha Hagfors P16-lag och scouta tjejer till U19-damlandslaget under Innebandyfesten. Foto: Bildbyrån.


Thomas Eriksson trycker också på att underhållningsvärdet innebandymässigt kommer att bli högt under Innebandyfesten.

– Det man kan säga är att det blir en innebandy som är rolig för publiken att se. Tekniskt sett är de här spelarna inte sämre än SSL-spelarna, skillnaden blir att det inte tas lika många bra beslut, fler bollar slås bort, det blir fler spelvändningar och så vidare, och det är väldigt roligt att kolla på, menar Thomas.

– Underhållningsmässigt är det som att jämföra NHL med svensk ishockey. I NHL är det full fart framåt, precis som det blir här. De här spelarna är inte hämmade av seniorinnebandy där det går ut på att inte göra misstag, utan här blåser man på.

Så det blir underhållande i Landskrona alltså?
– Det blir det definitivt. Även om killarna och tjejerna på 18-årssidan kommit längre taktiskt och är mer rutinerade så är det fortfarande böljande och underhållande innebandy där också… ofta mer underhållande än seniorinnebandyn i de höga serierna. 

 

Hagfors lag i glädjerus efter segern i regionsslutspelet mot Lindås. Foto: Niclas Pontén.


Så spelar P16 under Innebandyfesten:

2010-03-13 14:00 IK Sirius IBK – FC Helsingborg
2010-03-13 14:00 Hässelby SK IBK – Hagfors IBS
2010-03-14 08:00 Match om tredje pris
2010-03-14 14:00 Final

Spelschema och resultat från Innebandyfesten
Fokus H18: Fördel av "hemmaplan"
Fokus D18: Tredje gången gillt för Pixbo

Författare: Jonas Gustavsson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>