2010-03-01 12:50

Dags för medierna att göra upp

Under tisdagen är det dags för årets medieturnering där olika mediebolag gör upp i en innebandyturnering i Eriksdalshallen. Bland profilerna på plats finns Niklas Jihde som ska spela med Viasat.

Viasat var inte med och spelade ifjol, utan gör nu entré i turneringen. Stjärnan Niklas Jihde, kommentator på Viasat Hockey, gör laget till en av favoriterna i turneringen där två lag ska plockas fram till en final som spelas i Globen 17 april.

– Det har snackats mycket om det här så det är mycket prestige inblandat, berättar Niklas Jihde.

– Jag lirade inte med Linköping när vi bestämde att vi skulle vara med i den här turneringen, men nu kommer man inte ifrån det och jag har press på mig att leverera.
 


Förra året var det Expressen som vann finalen i Globen.

 
Medieturneringen – vars officiella namn är SKS-mästerskapet och arrangeras i samarbete mellan SKS (Sportjournalisternas Klubb Stockholm) och Svenska Innebandyförbundet – vanns ifjol av Expressen. De är alltså ett jagat byte i år, bland annat av Viasat.

Men Niklas Jihde förväntar sig inte att gå in och dominera.

– Jag tror inte alls att det blir speciellt lätt. Nästan alla sportjournalister har hållit på med någon idrott tidigare och kan grunderna, och innebandy är en ganska enkel idrott när man bara vill ut och köra. Sedan kanske man inte går in och kör i 120 heller, skrattar Niklas.

– Jag har ju några bröder som jobbar inom branschen, så man vet ju inte om de dyker upp heller.

Du vet alltså inte om dina bröder dyker upp?
– Nej, jag vet inte, det är mycket hemlighetsmakeri kring många lag tycker jag (haha).

Vad tror du om Viasats chanser?
– Jag tror att de är goda, men det kommer inte att bli enkelt. Jag har varit och tittat och varit involverad i turneringen tidigare och det finns en miljon vinnarskallar i de här lagen och alla sportjournalister tror att de är världsmästare. Det lär nog smälla en del (haha).

Finalen spelas i Globen, du kanske lockas av att komma tillbaka dit igen?
– Det är mitt mål, det är min favoritarena och det är den bästa arenan man kan lira i. Jag har en titel till att vinna där, och den ska jag hämta hem. SM-, VM- och mediemästerskapet – sedan kan man sätta en bock för vad man kan vinna i Globen.

Niklas Jihde avslutade sin aktiva karriär i våras när han bärgade SM-guldet med AIK, men gjorde under hösten comeback igen – i division ett-laget Linköping som den gångna helgen säkrade en plats i kvalet till SSL. Niklas Jihde är numera också invald i Idrottsakademin.

Som tidigare landslagsspelare och ständig frontfigur för innebandyn tycker han att medieturneringen är ett bra initiativ för att sprida innebandyn i mediekretsar.

– Det är riktigt bra PR för sporten, menar Niklas.

Följande lag är anmälda till turneringen:
Dagens Nyheter, Expressen, Green, Kanal 75, OTW, RF, Sporttjänsten, TT, TV4, Viasat

Författare: Jonas Gustavsson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>