2010-03-07 16:39

Caperiotäby seriesegrare på målskillnad

Med 63 poäng var blev det en tuff kamp om seriesegern mellan Caperiotäby och Storvreta i SSL. För första gången på elva år fick serien avgöras på målskillnad och där var Caperiotäby bäst.

Caperiotäby och Storvreta stod på 60 poäng var inför slutomgången. Något av lagen skulle bli seriesegrare i herrarnas högsta serie för första gången.

Mycket pekade också på att man skulle slå sina poängrekord. Caperiotäby tog 62 poäng förra säsongen och Storvretas poängrekord var 60.

Nu vann båda lagen sin avslutningsmatch. Caperiotäbys målskillnad stannade på 65 plusmål, fem bättre än Storvreta. Senast som herrarnas högsta serie avgjordes på målskillnad var 1999 i fortsättningsserien Superelit, där Pixbo vann före Haninge.

Som seriesegrare var Caperiotäby först ut när kvartsfinalvalen skulle göras i TV4 Sports direktsändning. Precis som förra året valde man att möta Balrog i kvarten. Den gången var det dock Balrog som chockade och gick vidare efter tre raka vinster.

– Alla lagen på plats fem till åtta är ungefär lika bra. Vi tittade på distansen till matchen, berättade Caperiotäbys sportchef Maimon Abdallah i TV4 Sport.

Läs mer:
Sluttabell SSL
Så spelas kvartsfinalerna


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>