2006-03-12 21:22

Favoriterna Balrog håller måttet

I första kvartsfinalen mellan Balrog Botkyrka och Hammarby var det storfavoriterna som höll för trycket. Balrog vann med 5-2 inför 200 åskådare i Botkyrkahallen.

Balrog har sett oerhört stabila ut hela säsongen och man har lyckats utnyttja hela sitt lag och alla sina resurser. I första kvartsfinalen mot Hammarby gjorde man sitt jobb och vann rättvist efter 36-21 i skott.

 Balrog Botkyrka IK

Hammarby IF 

5-2 (1-0, 1-1, 3-1)

 

Balrog hade ett skottmässigt övertag i första perioden men det krävdes ett numerärt överläge mot mitten av perioden för att spräcka Hammarbys nolla. Petra Weiss hittade Amanda Wendelstig som satte 1-0 till hemmalaget.

Hammarby tog tillbaka lite av kommandot i andra perioden och hade en del chanser att kvittera Balrogs ledning. Det var dock Wendelstig som återigen fick utdelning då hon satte 2-0 i andra periodens tolfte minut innan Therese Ordell fick in Hammarbys reducering till 2-1.

Att Balrog är storfavoriter var tydligt i sista perioden, då man gick upp till en 5-1 ledning och sen inte släppte Hammarby närmre än 5-2. En dag på jobbet för Balrogs lagmaskin.

 

 


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>