2006-03-29 09:54

Elva lag kvalade upp till herrtvåan

I många fall är det nu färdigkvalat. Det börjar utkristallisera sig vilken division som gäller kommande säsong för de allra flesta lagen. Här har vi summerat den gångna veckans herrkval.

I herrarnas kval till ettan är vissa matchserier helt färdigspelade. I mötet Årsta IBK - IBK Nordic står det nu klart att Årsta är klara för division 1-spel. I första mötet vann Årsta hemma med 6-4, så det var ganska öppet inför returen i Sundsvall. Nordic tog också ledningen i hemmamatchen med 1-0 och var i det läget bara ett mål från förlängning. Men Årsta vände och ledde efter halva matchen med 4-1. En ledning som i inledningen av tredje var uppäten. Ställningen var då 5-5 och det var ovisst igen. Men strax efteråt gjorde Årsta tre mål och matchserien var avgjord. Slutresultatet blev 9-5 till Årsta och totalt 15-9 i matchserien.

Första mötet mellan BIF Fagerhult och IBC Engelholm slutade 5-5. Det andra mötet i Ängelholm var länge jämn där ställningen var lika efter halva matchen. Men i den sista perioden kunde Engelholm gå ifrån i målprotokollet och vinna med 8-6. Därmed är Engelholm kvar i ettan även nästa säsong.

I herrarnas kval till division två är det också färdigspelat. I de flesta matcherna blev det aldrig riktigt spännande. Följande lag vann två raka segrar: Ristomta IF (mot Hansa-Hoburg), Krylbo AIS (mot Skutskärs IBK), KFUM Linköping (mot Skövde IBK), Hagunda IF (mot Vällingby BK), Orminge Wallenstam IBK (mot Funbo IF) samt Onyx IBK (mot Ekängen IBK). I mötet mellan Moskosels IF och Umeå IK hade Moskosel ett mål att gå på inför returen i Umeå. Efter den första perioden var Umeå i ledningen med 3-1 och var just då i tvåan. Men Moskosel vände tack vare en stark andraperiod. Laget vann den med 6-0 och slutligen matchen med 10-6. Moskosel alltså till tvåan efter två raka segrar.

I ett par andra matcher räckte inte försprånget för hemmalaget inför returen i bortahallen. Så var fallet för Norrby IK, som tappade en tvåmålsledning från hemmamötet mot Tranemo IBK. Tranemo vann sin hemmamatch med 12-4 och är därmed i tvåan. Likadant var det för IBK Söder. Söder hade ett mål att gå på inför bortamötet mot Hertsjö IBF. Söder hade efter den första perioden två mål upp då laget ledde med 3-2. Men Söder tappade ledningen och matchen. Hertsjö vann till slut med 10-6 och är därmed i tvåan.

I mötet mellan Vide/Arlanda IBK och Oxelösunds IBK vann sörmlänningarna sin hemmamatch med 5-4. Men det räckte inte långt då Vide/Arlanda vann hemmamatchen med 10-2. Därmed är Märstalaget i tvåan.

Den öppnaste matchen på papperet spelades i söder, där Halmstadslaget Fyllinge IBK mötte Strövelstorps IBK. Första matchen i Halmstad slutade oavgjort (8-8). I matchen i Strövelstorpshallen ledde Fyllinge ett tag i den andra perioden med 3-1, som blev 3-3 innan perioden var över. 3-3 stod sig tills drygt åtta minuter återstod av ordinarie matchtid. Då gjorde Strövelstorp två snabba mål (varav ett i spel fem mot fyra) och avgjorde i praktiken matchen. Slutresultatet skrevs till 6-3 efter att Strövelstorps David Jönsson avslutat målskyttet. Strövelstorp därmed klara för tvåan.

 

 

Författare: Lars Reuterhagen


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>