2006-03-23 22:03

AIK med ena foten i Globen

AIK vann även match 2 i semifinalserien mot Warberg och har nu tagit ett starkt grepp om serien. 6-2 slutade hemmamatchen under torsdagskvällen. En av matchhjältarna var målvakten i AIK Kenneth Lundkvist som svarade för flera fina parader.


– Man behöver några som kommer in i zonen, det där stimmet när allt går. Det känns som vår målvakt (Kenneth) Lundkvist hittat dit. Han var grym senast sade AIKs storstjärna Niklas Jihde till city.se inför matchen idag.

Han fick rätt, Lundkvist och AIK storpelade igen och AIK är nu bara en vinst till från att återigen få spela final på Globen.

 

 AIK

Warberg IC 

6-2 (3-2, 0-0, 3-0)

 

Det var Warberg som skapade den första riktigt farliga målchansen. Då den bästa bortakedjan för dagen bestående av Jim Canerstam, Magnus Hallbäck och Mikael Holmer spelade till sig en chans där den sistnämnde hade öppet mål men missade. 

Sedan tog AIK över. Magnus Svensson som var tillbaka i bortalaget vilket knappt märktes blev utvisad och AIK skapade bra tryck i numerärt överläge dock utan att överlista Peter Sjögren i bortakassen. Det dröjde till den sjätte minuten innan nollan spräcktes då Conny Vesterlund pillrade in en boll från ett läge bakom mål. Warberg kvitterade men den första perioden var AIK det klart bättre laget. Mats Carlsson och Niklas Jihde gjorde också mål för AIK under periodens slut. Warberg reducerade i näst sista minuten av perioden och 3-2 var ställningen inför andra perioden. 

Andra perioden kom Warberg ut som ett nytt lag och man skapade ett flertal chanser men man hade svårt att komma till de där riktigt farliga chanserna. Men under periodens andra hälft var man det klart bättre laget men effektiviteten som AIK visade i första kunde inte Warberg visa i andra perioden trots samma spelövertag. Perioden blev mållös.

Inför sista perioden förväntade sig nog de flesta en anstormning från Warberg och man försöker komma närmare och skapar en del chanser. Kenneth Lundkvist i hemmalagets mål växer dock ut till en riktig vägg under sista perioden. Matchen kommer att avgöras då AIK får lagkapten Peter Fischerström utvisad i mitten av perioden. Först skjuter Kristoffer Kranberg i stolpen under utvisningen sen gör Lundkvist matchens bästa räddning med en sidledsförflyttning. Strax därefter solospringer Patrik Edgren in 4-2 för AIK. Matchen punkteras sedan totalt då Mats Carlsson från nära håll gör 5-2. Slutresultatet skrivs till 6-2 efter att Peter Fischerström gjort sista målet i tom bur.

Kenneth Lundkvist och Kristoffer Kranberg höjde sig lite över mängden i ett mycket bra AIK. I bortalaget var det ingen som visade framfötterna och man har en hel del att jobba med för att kunna vända 0-2 underläget i matcher.

 


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>