2016-05-23 06:48

"Vi ska ha kvalitet från första till sista dagen"


Mikael hill ansvarar för herrarnas Topp & Talang-grupp. Foto: Per Wiklund

Under tisdagen åker 60 elitspelare till spanska Fuerteventura. Herrlandslaget har VM-läger, och utöver det samlas de nyskapade Topp & Talang-grupperna. Mikael Hill har hand om de 16 herrspelarna.
– Vi ska ha kvalitet från första till sista dagen, säger han. 

I april lanserades Topp & Talang-projektet inom Svensk Innebandy. Nu åker de 16 dam- och herrspelarna till Spanien för en veckas långt läger. Mikael Hill är ansvarig för herrspelarna, och lovar ett gediget program under veckan.

– Det blir ett väldigt varierat program. Det kommer att innehålla innebandy, så klart. Men även fysträning av olika slag. Både träningspass och till exempel en introduktion för skivstångsträning för de som behöver det, säger han.

Innebandyträningen kommer att blandas med många teoretiska pass om träningsplanering och nutrition. Diskussionerna kommer att handla om vad som krävs för att bli en landslagsspelare och hur man jobbar som en elitidrottare över huvud taget.

– Men det gäller att lägga ett relativt läger, vi vill inte köra slut på dem. Vi ska ha kvalitet från första till sista dagen. Spelarna ska vara i gott skick när de kommer hem till klubblagen och försäsongsträningen.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>