2016-05-29 06:50

Topp & Talang-fystränaren vill fortsätta utveckla


Andreas Ågren, fystränare. Foto: Anton Rosenblad

27-årige Andreas Ågren har under veckan på Fuerteventura varit fystränare åt damernas Topp & Talang-grupp. Han har gillat det han har sett av spelarna – men vet att det finns mer att hämta.

På tisdag åker Topp & Talang-grupperna hem från spanska Fuerteventura. Under veckan har de fått en djupare inblick i vad som krävs för att bli en A-landslagsspelare, och en del i det handlar om fyskraven.

Andreas Ågren, som till vardags är instruktör och idrottsansvarig på Hagfors idrottsgymnasium, har agerat fystränare åt Åsa Karlssons damer.

– Jag är fysansvarig och assisterar ”Kotten”. På träningarna hjälper jag till och ger feedback till spelarna. Det handlar om den fysiska biten och hur de kan utveckla den. Jag hjälper föreningarna också så att de får individuell utveckling där. Vissa spelare har bra fystränare, andra har mindre kunskap.

Vet spelarna mycket redan nu om fyskraven?
– Det är väldigt olika. En del har satt upp sina mål och tänkt vad de vill bli bättre på. Men de har olika stöttning i föreningarna. Vissa har mer kunskap än andra. Men så är det alltid och det är roligt också. Då kan man ta hjälp av varandra. Det är en bra blandning på gruppen.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>