2016-05-08 05:59

Svensson har längtat efter VM-finalen


Ellen Svensson har mött Finland tre gånger under säsongen. Foto: Per Wiklund

Återigen möts de två stormakterna i innebandy i en VM-final. Sverige mot Finland i U19-VM. Och Ellen Svensson vet vad som väntar.
– De är fysiska, så det blir tufft, säger hon. 

Sveriges U19-damer har gått obesegrat genom VM i kanadensiska Belleville. På fyra matcher har laget makalösa 46-0 i målskillnad. 15-0 mot Norge, 11-0 mot Slovakien, 15-0 mot Schweiz och 5-0 mot Tjeckien.

Men i dag blir det med all säkerhet tuffare. Då står Finland på andra sidan planen – i VM-finalen.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Det är något man har gått och väntat på jättelänge. Det ska bli skitkul, helt enkelt, säger Sveriges forward Ellen Svensson.

Årets U19-damlandslag har mött Finland tre gånger den här säsongen. Först blev det seger med 7-0 i Euro Floorball Tour i november. Sedan möttes lagen i ett dubbelmöte i Finnkampen i februari. Då blev det först 5-5, sedan vinst för Sverige med 4-1.

– Det är ett starkt och bollskickligt Finland. De är fysiska, så det blir tufft. Men gör vi jobbet och går in med en hundraprocentig inställning så ska vi ta det, säger Ellen Svensson.

Svensson har spelat tillsammans med Jonna Sjöberg och Annie Nilsson genom hela VM. Trion har öst in mål och poäng. Senast mot Tjeckien assisterade Jonna Sjöberg Annie Nilsson till två mål, och Svensson själv gjorde Sveriges 5-0-mål.

– Det har fungerat jättebra. Vi har fått bra rull i femman i alla matcher. Det är väldigt bra spelare som jag har fått spela med, säger Svensson.

Finalen i U19-VM spelas natten till måndag, 00.10, svensk tid. Den sänds live på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>