2016-05-31 06:46

Succé för damernas Topp & Talang-projekt


De 16 damerna i projektet - kisandes i solen. Foto: Anton Rosenblad

Damernas Topp & Talang på den spanska kanarieön Fuerteventura blev en succé. Det menar huvudansvariga Åsa Karlsson.
– Det är en väldigt seriös grupp, säger hon. 

16 damspelare har under den gånga veckan fått chansen att fortsätta utvecklas och ta ytterligare steg mot att bli en A-landslagsspelare genom projektet Topp & Talang. På Fuerteventura i Spanien har Åsa Karlsson ansvarat för gruppen och gett dem nya perspektiv på sitt innebandyspel.

– Jag är supernöjd med veckan. Gruppen har hittat ihop snabbt, tjejerna trivs ihop och alla är medvetna om vad som ska göras. Alla är väldigt professionella. I allt från klädkod till att utföra det vi gör på träningarna. Det är en väldigt seriös grupp, säger hon.

Vad är det som gör just de här spelarna så bra?
– Dels inställningen till det de håller på med. De är medvetna om allt, från en viss uppvärmning till fokus vid träning och genomgångar. Sedan går vi igenom nya moment också. Vi pratar om give and go, duellspelet och beslut, som vi ska anamma. Det är lite nya övningar, men de är riktigt nyfikna och får med sig lite hem.

Åsa Karlsson och fystränaren Andreas Ågren har också haft individuella samtal med alla spelare. Där har de pratat om vad klubblagstränarna hade skickat med inför lägret, och hur de spelarna själva vill utvecklas och jobba vidare under säsongen. Karlsson menar att alla verkligen är redo att ta nästa steg i karriären.

– Absolut, det känns så. Men det blir lite eget arbete och eget ansvar. Man får lägga ner lite extra krut under säsongen för att ta nästa kliv. Vi ledare ska också försöka förmedla att allt inte kan vara serverat. Man måste börja stämpla in och göra saker ordentligt, både på och sidan av planen. Helhetsbilden är viktig. Men de är på god väg.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>