2016-05-27 18:54

Spelarna hyllar Topp & Talang


Spelarna genomförde första träningen under tisdagen. Foto: Anton Rosenblad

16 damer och 16 herrar är på plats på Fuerteventura för det nyskapade Topp & Talang-projektet. Och det första intrycket är bra.
– Det betyder jättemycket och det ökar chanserna till framtiden, säger Ludwig Persson. 

I tisdags kom de 32 uttagna spelarna till Topp & Talang ner till den spanska kanarieön Fuerteventura. Under en veckas tid ska de 16 dam- och herrspelarna få en djupare inblick i vad som krävs för att bli en A-landslagsspelare. Teoretiska pass blandas med innebandyträningar, styrkeövningar och tester.

– Vi ha pratat om kostrådgivning. Om att dricka rätt och äta rätt. Sedan har vi haft Emil Risberg (Svensk Innebandys utvecklingschef) som har berättat om Topp & Talang-projektet. Vilka kravprofiler som krävs för att komma med i A-landslaget. De har berättat att det kommer finnas mycket stöd när det kommer till kost och träning, säger Växjös Ludwig Persson.

Till vardags spelar nästan alla spelare i Svenska Superligan – mot varandra. Därför blir det en ny erfarenhet att nu träffas och spela på samma planhalva.

– Det är kul. Man har en helt annan uppfattning (om spelarna sedan tidigare). Vissa kan vara sura eller hårda när man möter dem. Men här är det en helt annat grej. Det är jättesköna personer. Det är kul att se hur alla spelar, alla spelar så olika. Men det fungerar i alla fall. Och man kan tipsa varandra om saker, säger Pixbo Wallenstams Alicia Fylke.

Ludwig Persson hyllar också Topp & Talang-projektet, som förhoppningsvis ska leda till att flera spelare blir aktuella för A-landslaget.

– Det betyder jättemycket och det ökar chanserna till framtiden. Det är viktigt, säger han.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>