2016-05-30 06:17

Så går Hill vidare efter Topp & Talang


Herrarnas Topp & Talang-grupp på Fuerteventura. Foto: Anton Rosenblad

Efter det snart veckolånga lägret för herrarnas Topp & Talang-grupp på Fuerteventura blickar nu ansvarige Mikael Hill framåt.
– Jag har fått en helt annan bild av spelarna, säger han. 

16 herrspelare fick chansen att fortsätta utvecklas som elitidrottare och göra en satsning mot att komma med i A-landslaget i framtiden genom projektet Topp & Talang. Under snart en veckas tid har de befunnit sig på Fuerteventura i Spanien – och ansvarige Mikael Hill är nöjd med det han har sett.

– Ja, det är jag. Vi visste vad vi hade med för killar rent spelmässigt. Det är 16 kvalitativa högpotentiella landslagsspelare inom en framtid på ett till tre år. Om de förvaltar det på rätt sätt kan det bära hela vägen till A-landslaget, säger Hill och fortsätter:

– Jag har lärt känna dem på ett helt annat sätt. Jag har fått en helt annan bild av spelarna. Och jag är väldigt imponerad av nivån de håller i alla delar av sin idrott. Det är elitspelare hela gänget.

När nu spelarna och Hill återvänder till Sverige i morgon väntar nästa del i projektet. Då ska Hill dels återkoppla till klubblagstränarna för respektive spelare och berätta vad som hände under veckan. Men han ska även fortsätta dialogen med spelarna.

– Under säsongen ska jag försöka se dem så mycket jag kan i matchsituationer och stämma av hur de ligger mot den planering man har satt upp för sig själv och mot klubblagstränarna. Jag ska ge det stöd jag kan.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>