2016-06-06 06:01

Hydling tar klivet från läktaren till båset


Foto: Per Wiklund

De tre senaste åren har han agerat scout i U19-damlandslaget. Nu tar Johan Hydling klivet ner i båset – som assisterande förbundskapten.
– Vi måste försöka ligga i framkant i alla delar, säger han. 

Johan Hydling var med Sveriges U19-damlandslag när de vann VM-guld i Kanada i maj. Under de tre senaste åren har han scoutat motståndare och sett till att Sverige taktiskt har kunnat manövrera motståndet.

Men nu får han en ny roll i landslaget, som assisterande förbundskapten.

– Det är smickrande och hedrande att jobba med ett landslag. Det är ett roligt och bra klimat i U19-damlandslaget och det vill jag fortsätta utveckla, säger han.

Kontraktet är skrivet till efter U19-VM 2018. Och nu får Hydling jobba med Camilla Granelid, som nyligen utsågs till förbundskapten.

– Det ska bli jättekul. Vi har känt på varandra redan nu via telefon. Det ska bli kul att träffa hela gänget och sätta färdriktningen under året, säger Hydling.

Hur kan Sveriges U19-damer bli ännu bättre?
– Framför allt ska vi fortsätta med det vi är duktiga på. Vi har våra fyskrav och kan utveckla det ytterligare. Vi kan hitta ytterligare parametrar som kan föra oss framåt. Vi är alltid jagade av våra motståndare, säger Hydling och fortsätter:

– Vi ska titta på de delar i spelet som vi kan vidareutveckla. Vi måste försöka ligga i framkant i alla delar. Svensk innebandy är otrolig duktig på att hela tiden utvecklas och ta nya kliv. Man får aldrig slå sig till ro.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>