2016-05-25 06:32

Hundraprocentigt fokus väntar på VM-lägret


Robin Nilsberth och Johan Samuelsson på plats på Playitas. Foto: Anton Rosenblad

Under tisdagen anlände 28 herrlandslagsspelare till den spanska träningsanläggningen Playitas på Fuerteventura. Nu börjar på allvar satsningen mot VM i Riga i december.
- Vi måste vara fokuserade och hundraprocentiga, säger Johan Samuelsson.

Sveriges herrlandslag satsar på att ta sitt tredje raka VM-guld i Riga i december. Och nu inleds den resan på riktigt. Landslagsledningen ser inte VM-lägret på Fuerteventura som ett sista läger efter säsongen 2015/16. I stället är det ett första läger inför säsongen 2016/17. Och kaptenen Johan Samuelsson vet vad han vill se under veckan.

- Det har inte varit så jättemånga träningspass under säsongen som har varit. Nu har vi en vecka med fokus på träningspass och kan slipa på detaljer i spelet. Det är klart man kan smickras av hur det ser ut här i Spanien, men vi måste vara fokuserade och hundraprocentiga på träningarna., säger han.

28 spelare finns med på lägret. Men i den slutgiltiga VM-truppen får bara 20 plats. Förbundskapten Jan-Erik Vaara sa under den första samlingen under tisdagskvällen att han ville att spelarna skulle ge honom ett svårt jobb inför VM. Alla spelare ska alltså satsa hårt fram till mästerskapet.

- De 28 spelarna som är här är toppen av spelarna som finns i världen. Det är klart att det finns bra spelare i de andra länderna också, men vi har vunnit guld de två senaste gångerna och det betyder att de bästa spelarna finns i Sverige. Det är världsklass rakt igenom. Varenda en har kvaliteter som är extrema., säger Johan Samuelsson och får medhåll av Robin Nilsberth:

- Stora delar av det här laget har varit intakta i flera års tid nu. Det ska bli grymt kul och en spännande höst väntar, säger han.

Under veckan väntar dagliga innebandyträningar, samlingar och andra aktiviteter. Ni kan följa vad som händer i Svensk Innebandys sociala medier på Facebook, Instagram och Twitter. Och så klart även här på innebandy.se.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>