2016-05-28 18:14

Fystränaren hyllar spelarnas motivation


Andreas Hedlund, fystränare. Foto: Anton Rosenblad

Fystränaren Andreas Hedlund finns med i herrarnas Topp & Talang-projekt på Fuerteventura. Och han är imponerad av det han har sett av spelarna.
– Det är många som är redo att verkligen ge allt, säger han. 

Förutom huvudansvarige Mikael Hill finns även Andreas Hedlund med på Fuerteventura. I hans roll som fystränare tittar han på hur spelarnas status ser ut – och berättar vad de behöver utveckla. Det han har sett imponerar på honom.

– Den fysiska statusen är väldigt bra. Det skiljer naturligtvis mellan spelarna, som det gör i alla grupper. Men många är färdiga spelare nästan. Det är smågrejer det handlar om att utveckla. Det är det som skiljer från Allsvenskan till SSL Och U19 till A-landslag. De ska bli lite hårdare i kroppen och bli större och starkare.

Hedlund har arbetat som fystränare i flera säsonger. Han har varit både i Fagerhult och i Mullsjö. Att nu medverka på det här projektet lyfter honom ytterligare. Och dessutom har han individuella samtal med spelarna om deras framtid.

– Det har varit väldigt intressant. De är väldigt motiverade. Det är många som är redo att verkligen ge allt. Det är det budskapet har varit. Det finns möjligheter och det gäller att ta dem.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>