2015-10-07 14:02

Nu ska #forALLball belysa integrationsarbetet

Under de kommande veckorna tar #forALLball upp integrationsarbetet inom idrotten.
– Det är en utmaning för oss eftersom vi verkligen vill finnas tillgängliga till alla, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

Integration är extra aktuellt i dessa dagar med alla människor som måste fly sitt hem och sitt land.

– Det är en hemskt situation för de som måste fly och självklart ska vi i Sverige göra allt vi kan för att hjälpa dem. Kortsiktigt genom att välkomna så många vi kan och samtidigt, som medmänniskor, bidra genom insamlingar och ett varmt bemötande. Innebandyn står till förfogande för att hjälpa till här och nu och ser det som en självklar prioritering i vår roll som folksport, säger Göran Harnesk.

I verksamhetsplanen för 2015/16 står det bland annat ”Svensk Innebandys integrationsarbete ska intensifieras och påbörjas i minst två nya områden”.

– För oss är integration något positivt. Att olika grupper i samhället möts och blir till en större helhet. Vi ska lära oss av varandra. Och Svensk Innebandy vill engagera sig långsiktigt. Innebandyn har få nyanlända utövare i dag och här har vi en utmaning eftersom vi verkligen vill finnas tillgängliga för alla, säger Göran Harnesk och fortsätter:

- Vi har sedan en tid arbetat med att ta fram nya redskap för hur vi ska kunna stötta föreningar och distrikt så att de i sin tur ska kunna jobba vidare ur ett lokalt perspektiv. Men det finns redan en del beundransvärda lokala initiativ som #forALLball kommer att belysa.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>