2015-07-01 06:16

#forALLball: Så forskar Svensk Innebandy


På IKSU i Umeå forskas det om innebandy. Foto: Calle Ström

Svensk Innebandy jobbar hårt för att ligga i framkant inom alla områden. Ett av dem är forskning. Nu börjar en artikelserie om hur det jobbas konkret för att utveckla Folksporten. 

Under våren 2012 anställdes forskningssamordnaren Taru Tervo på Umeå universitet. Det var en medveten satsning från Svensk Innebandy, som ville se till att utvecklingen gick åt rätt håll med en vetenskaplig grund. Det hela är ett samarbete mellan just Svensk Innebandy, Umeå universitet och Umeå kommun. Och syftet är så klart att i längden stärka innebandyn på alla sätt.

– Svensk Innebandys ambition är att alltid vara i framkant. För att vara det krävs det att vi tar ett stort ansvar för det vi gör och för den väg vi väljer att gå. En viktig del i den strävan är att vi är professionella och driver ett utvecklingsarbete på högsta nivå, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

Han menar också att en avgörande faktor för utvecklingsarbetet är det arbete som bedrivs på Innebandyns kompetenscentrum (IKC) i Umeå.
– Det arbete som Taru Tervo gör är en garanti för att vi alltid befinner oss på topp inom forskning och utveckling, säger han.

De kommande dagarna, med start i morgon torsdag, kan ni på www.innebandy.se läsa om Taru Tervos arbete och om den uppmärksammade studien av Inger Eliasson och Annika Johansson, som handlar om varför flickor slutar med innebandy i tidig ålder. Även en forskningsrapport om innebandyledare presenteras av Staffan Karp.

Det här är en del i Svensk Innebandys stora breddprojekt #forALLball, som du kan läsa mer om här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>