2015-07-19 06:23

Svenska mästarna bygger för ett nytt guld


Svenska mästarna tränar hårt i gymmet under sommaren. Foto: KAIS Mora

KAIS Mora fick guldjubla i Globen efter slutsignalen i SM-finalen. Nu laddar laget för en ny säsong – och jakten på ett nytt guld.

Under perioden 25 maj-31 juli kommer KAIS Mora ha 54 gemensamma träningspass. Laget har inga mindre ambitioner än att vinna ett nytt SM-guld, men de vet att det kommer att bli svårt. Flera lag jagar dem. Därför behövs det rejält med försäsongsträning. Under maj och juni var det fokus på att bygga upp hjärta och lungor. Nu, i juli, blir det i stället en mix av styrkeutveckling och underhåll av den tidigare sommarträningen.

– Sedan kommer vi successivt gå över till att lägga fokus på styrka och snabbhet, säger KAIS Moras Ola Mopers och fortsätter:

– Vi tränar tillsammans hela sommaren, men självklart har varje spelare chansen att åka iväg på semester med sitt eget individuella träningsschema under tiden som de är borta. 

En fystränare har huvudansvaret för genomförandet av passen, men även de andra ledarna är med under träningarna. Någon ren innebandy blir det dock inte förrän i augusti.

– Vi anser att säsongen är så lång och tycker att träning med boll och klubba kan vänta till andra veckan i augusti. Ju längre man är utan boll och klubba desto mer längtar man efter den träningsformen när det är dags igen.

Ja, andra veckan i augusti får svenska mästarna återigen känna på bollen. Och från vecka 36 blir det sedan fullt fokus på innebandyn. Då vill laget visa att de kan vinna guldet igen.

Imorgon får vi ta del av Linköpings herrars förberedelser inför säsongen 15/16.

Tidigare presenterade lag i artikelserien om SSL-lagens försäsong:
Storvreta
Dalen (dam)
Helsingborg
Granlo
Uppsala
Dalen (herr)
AIK
Rönnby
Mullsjö
Malmö FBC


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>